2014-08-24 12:06:06
Φωτογραφία για Κύπριος φοιτητής συνελήφθη ως ύποπτος για τρομοκρατία
Κινδυνεύει με 1 χρόνο φυλάκισης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα... Cyprus Mail ο 22χρονος Ανδρέας Πετρίδης ο οποίος σπουδάζει στη Αγγλία αντιμετωπίζει πιθανή φυλάκιση μετά την παραδοχή του ότι μετέφερε στο Βρετανικό Αεροδρόμιο Στάνστεντ της Μεγάλης Βρετανίας οκτώ φωτοβολίδες ενώ είχε στην κατοχή του ένα τρομοκρατικό εγχειρίδιο.

Η σύλληψη του έγινε στις 15 Μαΐου όταν ο νεαρός Ανδρέας Πετρίδης θα επιβιβαζόταν για να έρθει στη Κύπρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο έλεγχος στο νεαρό έγινε μετά από καταγγελία ανώνυμου ότι διάβαζε σε τρένο την ηλεκτρονική μορφή (PDF) του βιβλίου Anarchist Cookbook το οποίο περιγράφει το πως να παγιδεύσετε (να τοποθετήσετε βόμβα) σε ένα αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το Βρετανικό Δικαστήριο κατά την διάρκεια του ελέγχου που έγινε στον νεαρό στο αεροδρόμια εντοπίστηκαν να κατέχει μαζί του 8 Φωτοβολίδες.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει πλέον ο νεαρός είναι με βάση τον Αντιτρομοκρατικό νόμο που ισχύει στην Μεγάλη Βρετανία.


Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην υπεράσπιση του ανάφερε ότι στην Κύπρο δεν είναι παράνομο να μεταφέρεις φωτοβολίδες. Όπως ανάφερε ο ίδιος είναι οπαδός της Ομόνοιας Λευκωσίας και θα χρησιμοποιούσε τις φωτοβολίδες σε αγώνα του Κυπριακού Πρωταθλήματος.

Ο δικηγόρος του Jeremy Ornstein ανάφερε ότι στην Κύπρο "Υπάρχει διαδεδομένη χρήση των διαφόρων τύπων φωτοβολίδων στα γήπεδα λόγω του πολιτικοποιημένου ποδοσφαίρου".

Ο Εισαγγελέας της υπόθεσης θεώρησε την πράξη του κ. Πετρίδη για μεταφορά φωτοβολίδων ως ανόητη και αφελής και δεν εμπίπτει ως τρομοκρατική ενέργεια.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ