2014-08-24 11:53:07
Φωτογραφία για Αντώνης Σαμαράς: Ο επικρατέστερος υπουργός Εθνικής Άμυνας - Τι λεει το σενάριο
Κι όμως το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή για την διαδοχή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο ΥΠΕΘΑ είναι το όνομα του Αντώνη Σαμαρά... Σενάριο που συνοδεύεται από ισχυρη επιχειρηματολογία.

•Ο Σαμαράς έχει καθυστερημένα κατανοήσει ότι ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων απομακρύνεται και πάει από την ΝΔ. Οι στρατιωτικοί έχουν γυρίσει την πλάτη τους σ΄ ένα από τα κόμματα που παραδοσιακά ψήφιζαν. Η ανακοίνωση ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα αναλάβει το χώρο της Εθνικής Άμυνας θα είναι -πιστεύουν οι σύμβουλοί του- ένα μήνυμα για το προσωπικό ενδιαφέρον που έχει για τον χώρο. Δεν αρκεί αλλά αυτό προφανώς δεν του το λένε οι σύμβουλοι.

•Θα θυμίσει κάτι από…Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος είχε αναλάβει το ΥΠΕΘΑ.

•Θα αποφύγει τις εσωκομματικές πιέσεις και “γκρίνιες” στελεχών της ΝΔ που διαγκωνίζονται για την θέση του ΥΕΘΑ.

•Αποφεύγει το ενδεχόμενο να αναγκαστεί να δώσει το ΥΠΕΘΑ στην Ντόρα Μπακογιάννη.

•Αποφεύγει τις πιέσεις που ασκεί ο Βενιζέλος για να δοθεί το ΥΠΕΘΑ σε πολιτικό του ΠΑΣΟΚ.

Ποιος θα τρέχει το ΥΠΕΘΑ; Υπάρχει ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος αλλά το σχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες θέλει τον Αντώνη Οικονόμου Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ σήμερα να αναλαμβάνει αναβαθμισμένο ρόλο στην λειτουργία του. Έτσι κι αλλιώς ο κ.Οικονόμου έχει λόγο και άποψη από την εποχή υπουργίας του Πάνου Παναγιωτόπουλου, γνωρίζει πλέον τα θέματα και τα προβλήματα και μπορεί να είναι ο “εκτελεστικός βραχίονας” του πρωθυπουργού.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ