2014-08-24 14:47:06
Φωτογραφία για Ποιους βλέπει η αστυνομία πίσω από τη ληστεία στο Δίστομο
Στα «υπολείμματα της ομάδας Μαζιώτη» αποδίδει η αστυνομία τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στην παραλία Διστόμου, με την ομηρεία και τη διαφυγή με ταχύπλοο Οι υποψίες των Αρχών στρέφονται κυρίως σε ασύλληπτους τρομοκράτες, ενώ πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο για αποτυπώματα του «υπαρχηγού» του «Επαναστατικού Αγώνα» που βρέθηκαν στο σκάφος, με το οποίο οι ληστές διέφυγαν στην Πελοπόννησο. Μάλιστα, δεν αποκλείουν το γεγονός στη ληστεία να μετείχε και ο γνώριμος από τα παλιά Βασίλης Παλαιοκώστας.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα και οι υπόλοιποι σύντροφοι του Νίκου Μαζιώτη. Το γεγονός ότι από το Δίστομο οι ληστές πέρασαν με φουσκωτό μέχρι τις ακτές της Κορινθίας κάνει πάντως την αστυνομία να έχει στρέψει τις έρευνές της κυρίως στην περιοχή της Πελοποννήσου.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μίας γυναίκας που ήταν μέσα στην τράπεζα, κατά τη διάρκεια της ληστείας
. «Κατά την είσοδο μου στην τράπεζα ήταν ήδη σε εξέλιξη η ληστεία. Μου έκανε εντύπωση που δεν υπήρχε ο γνωστός αυτοματισμός στις πόρτες. Έσπρωξα απλά την πόρτα και μπήκα μέσα. Μόλις μπήκα, ένας άνθρωπος μου είπε κάτσε και μην κάνεις φασαρία. Δεν θα σε πειράξουμε, αν συνεργαστείς. Ήταν οπλισμένος, δεν μπορώ να πω ότι με απείλησε απλά μου έδειξε το όπλο για να με τρομάξει», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Και συνέχισε: «Βιαζόντουσαν να πάρουν τα χρήματα και να φύγουν. Δεν μας ζήτησαν τα προσωπικά μας αντικείμενα, απλά μας είπαν να μην απαντήσουμε στα κινητά μας αν χτυπήσουν. Υπήρχε μία ταραχή και μία βιασύνη για να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια και να φύγουν. Όταν βγήκαν από την τράπεζα, τους περίμενε ένα αυτοκίνητο. Δεν ξέρω πως διέφυγαν.»

«Κάποια στιγμή ο ένας από αυτούς που ήταν μέσα, είπε ότι φτάσαμε σε ένα σημείο να ληστεύουμε τράπεζες για να ζήσουμε γιατί μας έχουν πάρει και τα σπίτια», ανέφερε η αυτόπτης μάρτυρας.

Το χρονικό της ληστείας

Οι τρεις ληστές μπήκαν μεταμφιεσμένοι στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας. Με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους πελάτες και τους υπαλλήλους άρπαξαν από το χρηματοκιβώτιο το ποσό των 300.000 ευρώ. Παρέμειναν στο υποκατάστημα της τράπεζας περίπου 20 λεπτά.

Κατέφεραν και άρπαξαν 300.000 ευρώ και διέφυγαν παίρνοντας μαζί και ως όμηρο τον ταμία της τράπεζας. Αμέσως επιβιβάστηκαν στο τζιπ που είχαν σταθμευμένο και κατευθύνθηκαν στην παραλία της Αγίας Σωτήρας Βοιωτίας. Πριν επιβιβαστούν στο φουσκωτό σκάφος, έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο.

Διέσχισαν τον Κορινθιακό Κόλπο και κατευθύνθηκαν προς το Ξυλόκαστρο. Λίγο πριν βγουν στη στεριά άφησαν ελεύθερο τον ταμία της τράπεζας, «πετώντας» τον στη θάλασσα.

Από εκείνο το σημείο τα ίχνη τους αγνοούνται. Η αστυνομία έχει στήσει μπλόκα σε πολλά σημεία της Κορινθίας, της Πάτρας, της Αργολίδας και της Βοιωτίας και ελέγχει κάθε ύποπτο όχημα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ