2014-08-25 14:08:05
Φωτογραφία για Όταν οι κακές συνήθειες κάνουν καλό στην υγεία!
Όχι τα μάτια σας δεν διαβάζουν λάθος. Όταν οι άνθρωποι ''βγαίνουν από τα ρούχα τους'' δικαιολογημένα, αφήνουν... το κρεβάτι τους άστρωτο ή ακόμη παίζουν games μέχρι τελικής πτώσεως θωρακίζουν την άμυνα του οργανισμού τους.

Ερευνητές από το Carnegie Mellon University εντόπισαν τις κακές συνήθειες που κάνουν καλό στην υγεία.

Λερωθείτε χωρίς φόβο

Η υπερβολική καθαριότητα των παιδιών ενδεχομένως ενοχοποιείται για την εκδήλωση άσθματος, εκζεμάτων και γενικότερα αλλεργίας απεφάνθησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο «Brunel» του Λονδίνου.

Επίσης διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που χρησιμοποιούσαν πολλά οικιακά προϊόντα καθαρισμού στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους μετά τη γέννα, αύξαναν τον κίνδυνο να εμφανίσουν άσθμα τα παιδιά τους. Μάλιστα, οι πιθανότητες εκδήλωσης άσθματος μέχρι την ηλικία των 7 ετών έφταναν το 41%.

Παίξτε games

Η δραστηριότητα αυτή ίσως είναι καλύτερη από την απλή παρακολούθηση τηλεόρασης.


Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι οι οποίοι

αφού μελέτησαν τις αντιδράσεις αγοριών (7-10 ετών) την ώρα που έπαιζαν games, παρατήρησαν σημαντική αύξηση σε διάφορες σημαντικές παραμέτρους της λειτουργίας του οργανισμού, όπως ο καρδιακός και ο αναπνευστικός ρυθμός, η κατανάλωση οξυγόνου και η δαπάνη ενέργειας.

Σε καμία περίπτωση, βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η δραστηριότητα αυτή μπορεί να υποκαταστήσει τη φυσική δραστηριότητα.

που ταξιδεύετε πάλι;

Σύμφωνα με δημοσίευση του University of British Columbia, το μυαλό μας είναι πιο δραστήριο όταν «ταξιδεύουμε» παρά όταν κάνουμε εργασίες ρουτίνας και μηχανικές κινήσεις, καθώς η νοητική αυτή κατάσταση ενεργοποιεί περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την επίλυση σύνθετων νοητικών προβλημάτων.

να το στρώσω ή όχι

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου έρχεται να κάνει εύκολη τη ζωή των ακατάστατων, αφού το ξέστρωτο κρεβάτι μπορεί να αποτελεί τη λύση στο άσθμα.

Συγκεκριμένα, η ζεστασιά και η υγρασία από το σώμα μας, που εγκλωβίζονται στο κρεβάτι εάν το στρώσουμε αμέσως μόλις σηκωθούμε, αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για τα ακάρεα της οικιακής σκόνης, που φαίνεται να ευθύνονται σε ένα ποσοστό για το πρόβλημα αυτό.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ