2014-08-25 16:15:09
Φωτογραφία για 227 λαθρομετανάστες μέσα σε 5 ημέρες
Από την περασμένη Πέμπτη έχει ενταθεί επικίνδυνα η εισβολή λαθρομεταναστών στο νησί μας με την κυβέρνηση να... δείχνει ανίκανη να αντιμετωπίσει το φαινόμενο! Μέσα σε 5 ημέρες εισήλθαν παράνομα 227(!) λαθρομετανάστες ενώ σε μία περίπτωση συνελήφθησαν και οι 2 διακινητές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ:

ΠΕΜΠΤΗ 21-8-2014

Δύο (02) διακινητές παράνομων μεταναστών συνέλαβε βραδινές ώρες χθες, το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο των συνεχών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί για την καταπολέμηση των οργανωμένων δικτύων μεταφοράς παράνομων μεταναστών.

Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εκτελούσε περιπολία, εντόπισε πολυεστερικό σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΣΟΥ” της Σάμου.

Ακολούθησε ασφαλής περισυλλογή των δεκαπέντε (15) επιβαινόντων καθώς και των δύο (02) αλλοδαπών φερόμενων ως διακινητών τους, στο πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., με το οποίο μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σάμου.


Κατόπιν ελέγχου, ανωτέρω μετανάστες στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ οι δύο (02) φερόμενοι ως υπεύθυνοι για την παράνομη μεταφορά τους, πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

ΠΕΜΠΤΗ 21-8-2014

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα δύο (32) παράνομων μεταναστών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ'' ν. Σάμου.

Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στα πλαίσια προγραμματισμένης περιπολίας, εντόπισε στην ανωτέρω περιοχή πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, η οποία παρουσίαζε έντονη εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα να βυθιστεί και όλοι οι επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των τριάντα δύο (32) παράνομων μεταναστών.

Ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέως Σάμου, όπου και συνελήφθησαν από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ το χρησιμοποιηθέν σκάφος κατασχέθηκε.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23-8-2014

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα (40) παράνομων μεταναστών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή ενός (01) ν.μιλίου λιμένα Καρλοβασίου Σάμου.

Ειδικότερα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσε περιπολία,εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, στην οποία επέβαινε ικανός αριθμός επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καρλοβασίου, προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των σαράντα (40) παράνομων μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καρλοβασίου όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου, ενώ η πνευστή λέμβος κατασχέθηκε.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23-8-2014

Σαράντα ένας (41) παράνομοι μετανάστες, εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή «ΚΑΡΝΑΓΙΟ» Καρλοβασίου Σάμου.

Οι ανωτέρω, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου που διενεργεί την προανάκριση, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε λέμβος η οποία φέρεται ως το χρησιμοποιηθέν μέσο αποβίβασης των μεταναστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24-8-2014

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα επτά (47) παράνομων μεταναστών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΣΟ” ν. Σάμου.

Ειδικότερα, κατόπιν ενημέρωσης, δύο (02) πλωτά περιπολικά Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβησαν στην ανωτέρω περιοχή, όπου εντόπισαν πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, οι οποίοι στη θέα των σκαφών Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ, κατέστρεψαν τη λέμβο και έπεσαν στην θάλασσα.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών, προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση, σαράντα επτά (47) παράνομων μεταναστών.

Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου, όπου και συνελήφθησαν από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25-8-2014

Στον εντοπισμό και τη διάσωση έντεκα (11) παράνομων μεταναστώνπροέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου.

Ειδικότερα, κατόπιν ενημέρωσης, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε στην ανωτέρω περιοχή όπου εντόπισε μηχανοκίνητη λέμβο να βυθίζεται λόγω εισροής υδάτων, ενώ άμεσα το πλήρωμα προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωσηέντεκα (11) παράνομων μεταναστών.

Ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέως Σάμου όπου συνελήφθησαν, διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25-8-2014

Πριν από λίγο ενημερωθήκαμε από το Υπουργείο Ναυτιλίας πως σήμερα το πρωί είχαμε και άλλη διάσωση 41 λαθρομεταναστών από πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Σάμου βόρεια του νησιού και αυτή την ώρα μεταφέρονται σώοι στο Βαθύ!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ