2014-08-25 17:50:58
Φωτογραφία για Ουκρανία: Φάλαγγα τεθωρακισμένων εισήλθε από τη Ρωσία, νέο κονβόι ετοιμάζει η Μόσχα
 Σφοδρές μάχες κοντά στην πόλη Νοβοαζόφσκ

EPA/MARKIJAN LYSEIKO

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες ουκρανικών και φιλορωσικών δυνάμεων τους τελευταίους μήνες στην ανατολική Ουκρανία.

Δυνάμεις της ουκρανικής κυβέρνησης ενεπλάκησαν σε μάχη με φάλαγγα τεθωρακισμένων οχημάτων των φιλορώσων αποσχιστών στην πόλη Νοβοαζόφσκ της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, περίπου 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία, ανέφερε η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών τη Δευτέρα.

Συνοριοφρουροί σταμάτησαν την πορεία της φάλαγγας περίπου 5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης, η οποία βρίσκεται στην Αζοφική Θάλασσα.

Η Ρωσία, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να στείλει νέο κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια στην ανατολικήΟυκρανία, «εντός των επομένων ημερών», όπως σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.


Η κατάσταση στην περιοχή «επιδεινώνεται», όπως σημείωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Η Ουκρανία δεν έδωσε ποτέ άδεια εισόδου στο πρώτο ρωσικό κονβόι, το οποίο εισήλθε στη χώρα και επέστρεψε στη Ρωσία το σαββατοκύριακο, φοβούμενη ότι μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό στους φιλορώσους αποσχιστές αντάρτες.

«Από τη Ρωσία ήρθαν τα τεθωρακισμένα»

Ουκρανία αξιωματούχοι σημειώνουν ότι η φάλαγγα των τεθωρακισμένων με τα οποία κινούνται οι αποσχιστές εισήλθε στη χώρα από τη Ρωσία τη Δευτέρα.

«Πρόκειται για τανκς και άλλα τεθακισμένα», ανέφερε ο εκπρόσωπος των ουκρανικών αρχών Λεονίντ Ματιούχιν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα τεθωρακισμένα φέρουν διακριτικά της αυτοαποκαλούμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ».

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες ουκρανικών και φιλορωσικών δυνάμεων τους τελευταίους μήνες στην ανατολική Ουκρανία.

Περισσότερες από 200.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εξαιτίας των συγκρούσεων.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Ουκρανίας αναμένεται να συναντηθούν την Τρίτη στο Μινσκ της Λευκορωσίας για συνομιλίες.

Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ