2014-08-25 18:03:02
Φωτογραφία για Νέες δυνατότητες  αναζήτησης στο IOS 8 (Spotlight )
H τεχνολογία αναζήτησης Spotlight υπάρχει και στα δύο λειτουργικά συστήματα της Apple   iOS και OS X.

Στο iOS 8, έχει αναπτυχθεί περαιτέρω, επιτρέποντας σας να αναζητήσετε περιεχόμενο όχι μόνο για την κινητή συσκευή, αλλά και πέραν αυτής. Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε τι καινοτομίες Spotlight προσφέρει στους χρήστες μετά από την τελική έκδοση του IOS8.

Το Spotlight αρχικά ξεκίνησε το 2003 με το "desktop" λειτουργικό σύστημα OS X Tiger. Η λειτουργία του iPhone εμφανίστηκε μετά από 6 χρόνια και η απελευθέρωση του ήταν με την κυκλοφορία του iOS 3 (iPhone OS 3), ένα χρόνο μετά το App Store.

Πριν από την έλευση του iOS 8 το λειτουργικό αναζήτησης Spotlight περιορίστηκε σε εφαρμογές και το εσωτερικό περιεχόμενο του iPhone και iPad. Τώρα μπορείτε να αναζητήσετε τόσο στη συσκευή και στη Wikipedia, ειδήσεις, και στην κοντινότερη τοποθεσία σας. Η αρχή της τεχνολογίας θυμίζει ενεργητική αναζήτηση Google τώρα, αν και με μεγαλύτερη σαφήνεια.


Νέες δυνατότητες στο iOS 8 Spotlight :  Στο νέο λειτουργικό σύστημα, το Spotlight μπορεί να προσδιορίσει την τρέχουσα θέση του χρήστη και να σας προτείνει κοντινά μέρη (κινηματογράφοι, εστιατόρια, κ.λπ. ..). Όταν αναζητάτε ένα τέτοιο αίτημα, η μηχανή αναζήτησης θα εμφανίσει στο "χάρτη"  σημεία ενδιαφέροντος.

 

Επιπλέον, το  Spotlight μπορεί να εντοπίσει τις τελευταίες ειδήσεις, τα αθλητικά αποτελέσματα, καθώς και να δώσει τη διεύθυνση του κατάλληλου χώρου.

 Φυσικά, η αναζήτηση για το εσωτερικό περιεχόμενο δεν έχει καταργηθεί, αλλά τώρα έχει γίνει πολύ πιο «έξυπνο» αφού το  Spotlight μπορεί να εμφανίσει το περιεχόμενο του iBooks κατάστημα, App Store και το iTunes Store χωρίς να χρειαζόσαστε να ανοίξετε τις αντιστοιχες εφαρμογές

Η ίδια τεχνολογία αναζήτησης είναι πλέον διαθέσιμη και στον Safari της συσκευής σας argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το διαμαντένιο αηδόνι
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το διαμαντένιο αηδόνι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ