2014-08-26 10:16:21
Φωτογραφία για Κρατείται ο «καπετάν Γιώργης» για την υπόθεση ηρωίνης - Το μεγάλο ψάρι διαφεύγει... ακόμα
Γιάννης Σουλιώτης

Συνελήφθη και κρατείται σε εκτέλεση εντάλματος σε βάρος του ο 65χρονος Γ.ΜΠ. ή «καπετάν Γιώργης», ο οποίος εργαζόταν ως ναυλομεσίτης στο Ντουμπάι και ο οποίος φέρεται να είχε κομβικό ρόλο στην υπόθεση της διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης στην Ελλάδα με το δεξαμενόπλοιο Noor 1.

Τον «καπετάν Γιώργη» φέρεται να έκαψε και ο Ινδός πλοίαρχος του Noor 1. Κατά πληροφορίες είχε καταθέσει ότι την εντολή για τη φόρτωση της ηρωίνης εν πλω στον Περσικό από μια λάντζα, του την έδωσε μέσω ασυρμάτου ο 65χρονος ναυλομεσίτης που είχε αναλάβει να κατευθύνει το πλοίο στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Μιλώντας στην «Κ» ο 52χρονος επιχειρηματίας Β.Κ. ο οποίος ασχολείται με εμπορία πετρελαιοειδών και ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση, ισχυρίστηκε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη ναύλωση πλοίου χωρητικότητας 1.000 - 1.200 τόνων με σκοπό την εισαγωγή πετρελαίου από τη Λιβύη στις εγκαταστάσεις εταιρείας συμφερόντων του στην Ελλάδα
. Δήλωσε ακόμα ότι απευθύνθηκε αρχικά στον 40χρονο προφυλακισμένο για την υπόθεση εφοπλιστή Μάκη Γ. και στη συνέχεια στον ναυλομεσίτη στο Ντουμπάι. Παρότι κατέβαλε για την προφορική συμφωνία εγγύηση 100.000 ευρώ στο ναυλομεσίτη, ουδέποτε υπεγράφη ναυλοσύμφωνο και επομένως η συμφωνία για τη μίσθωση του πλοίου δεν επισημοποιήθηκε.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του 40χρονου προφυλακισμένου εφοπλιστή Μάκη Γ. και του 29χρονου υπαλλήλου του Στ. Λ. από τα έγγραφα της δικογραφίας προκύπτει ότι ένα μήνα πριν από τον κατάπλου του Noor 1 ήρθαν σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη ναυτικού πρακτορείου, ζητώντας του να βρει θέση αγκυροβολίας στην περιοχή Ελευσίνας όπου σκόπευαν να φέρουν ένα δεξαμενόπλοιο για να το επιθεωρήσουν και να προχωρήσουν σε επισκευές.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ