2014-08-27 07:49:39
Φωτογραφία για Πρόστιμο έως 20.000 ευρώ για όσους κακοποιούν ζώα ζητεί ο Β. Κικίλιας
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας με επιστολή του προς τον... Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου ζήτησε τη λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας σχετικά με την περαιτέρω αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων και καθορίζονται από τον νόμο 4235/2014 (Α΄32), δεδομένου ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται αύξηση των περιστατικών κακοποίησης και έλλειψης της απαιτούμενης φροντίδας των ζώων.

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας ζήτησε από τον κ. Αθανασίου, οι παραβάτες να τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κικίλιας στη σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου: «Επειδή τα φαινόμενα της κακοποίησης και της έλλειψης της απαιτούμενης φροντίδας των ζώων πέραν της ποινικής τους υπόστασης, αναμφίβολα προσβάλλουν βάναυσα τον πολιτισμό της ελληνικής κοινωνίας και διασύρουν διεθνώς την εικόνα της χώρας, κρίνεται σκόπιμο να αυστηροποιηθούν περαιτέρω οι προβλεπόμενες ποινές, προκειμένου να ενισχυθεί η αποτρεπτική τους ισχύς και να καταστούν περισσότερο αποτελεσματικές οι διατάξεις για την προστασία των ζώων». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ