2014-08-27 12:09:08
Φωτογραφία για Γιάννης Μοίρας: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Ο Γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιάννης Μοίρας σε παρέμβασή του στην.. πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ TV «Πρώτη Γραμμή» ξεκαθάρισε τη θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σχετικά με τη στάση τους στην προεδρική εκλογή, ενώ σχολίασε και την πρόσκληση που απηύθυνε ο Α. Γεωργιάδης περί συνεργασίας όλων των κομμάτων της κεντροδεξιάς.

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησής του είναι τα εξής:

Για τη θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο θέμα της προεδρικής εκλογής:

«Η τοποθέτηση του Κινήματός μας, η μία και επίσημη, είναι ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία ψήφος θα παρέτεινε έστω και κατά μία ημέρα το βίο της παρούσας, εγκληματικής, κατά την άποψή μας και κατά την άποψη μιας πολύ μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού, συγκυβέρνησης.

Εμείς ζητάμε εκλογές χθες κιόλας, για να φύγει αυτή η συγκυβέρνηση.

Στο Κίνημα μας έχουμε όργανα, από μονοπρόσωπα, όπως είναι ο πρόεδρος, ή εκλεγμένα πολυπρόσωπα, όπως είναι η Εκτελεστική Επιτροπή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Εθνικό Συμβούλιο. Εντός λοιπόν των οργάνων και δια στόματος φυσικά προέδρου, έχει ξεκαθαριστεί με αδιαμφισβήτητο τρόπο η στάση και η θέση του κόμματός μας για μη εκλογή Προέδρου, η οποία θα παρέτεινε το βίο αυτής της συγκυβέρνησης.


Εάν κάποιος θέλει να υποβάλει μια διαφορετική άποψη, τα όργανα συνέρχονται σε τακτική βάση, Εκτελεστική Επιτροπή, Εθνικό Συμβούλιο, Κοινοβουλευτική Ομάδα και μπορεί να την υποβάλει εκεί. Βέβαια είμαστε ένα δημοκρατικό Κίνημα και δεν φιμώνουμε μια διαφορετική άποψη η οποία δεν ξέρω αν είναι ευπρόσδεκτη, αλλά τουλάχιστο είναι δεκτή.

Σε ό,τι αφορά όμως την τελική στάση του κόμματός μας, όπως θα εκφραστεί εντός του Κοινοβουλίου όταν φτάσει η ώρα, εκείνο το οποίο εμείς δεν συζητούμε είναι ότι κάποιος ο οποίος αναδείχθηκε ή εξελέγη πολιτικά με την ονομασία και την Ιδρυτική Διακήρυξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεν θα ταυτιστεί με την κοινή μας άποψη».

Για την πρόσκληση του Α. Γεωργιάδη για συνεργασία όλων των κομμάτων της κεντροδεξιάς:

«Αποτελεί κατάντια για τη Νέα Δημοκρατία του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, να απευθύνουν για λογαριασμό της δημόσιες προσκλήσεις άτομα τα οποία ο Καραμανλής ο νεώτερος χαρακτήριζε άκρα και ακρότητες.

Δεν μπορώ να καταλάβω ούτε εγώ, αλλά και ούτε ο πολύς κόσμος, πώς ένας άνθρωπος ο οποίος είναι αρνητής της θυσίας των φοιτητών του Πολυτεχνείου και μιλάω για τον κ. Α. Γεωργιάδη και αν θέλετε μπείτε στο You tube και πατήστε «Γεωργιάδης, Πολυτεχνείο», θα δείτε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι αρνητής της θυσίας των φοιτητών του Πολυτεχνείου.

Πώς αυτή τη στιγμή εξ ονόματος ενός ιστορικού κόμματος βγαίνει και

απευθύνει προσκλήσεις για συνεργασία κλπ; Βεβαίως, εμείς είμαστε αρνητικοί σε τέτοιου είδους εκκλήσεις».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ