2014-08-28 16:23:45
Φωτογραφία για Τη δυσκολία των τραπεζών για ρευστότητα σχολίασαν Στουρνάρας-Κερέ
Tο πρόβλημα της ανεπάρκειας εγγυήσεων των ελληνικών τραπεζών, το οποίο προκαλεί προσκόμματα στην... άντληση ρευστότητας, έθεσε μεταξύ άλλων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας στο μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ, στη συνάντηση που είχαν σήμερα.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τις υπόλοιπες της ευρωζώνης, στη διαδικασία άντλησης φθηνής ρευστότητας, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των ενεχύρων που διαθέτουν δεν θεωρούνται επιλέξιμα από την ΕΚΤ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σήμερα, λήγει η προθεσμία που έχει θέσει η ΕΚΤ προκειμένου οι τράπεζες να ζητήσουν από τον νέο μηχανισμό ρευστότητας που έχει συσταθεί, κεφάλαια. Οι τράπεζες που θα συμμετάσχουν στην πρώτη δημοπρασία πρέπει να υποβάλουν έως σήμερα το απόγευμα στις εθνικές κεντρικές τράπεζές τους στοιχεία για τα δάνειά τους. Οι τράπεζες μπορούν να δανεισθούν από την ΕΚΤ με επιτόκιο 0,25% για περίοδο τεσσάρων ετών.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συζήτησαν και για τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών τα οποία θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ