2014-08-29 08:54:48
Φωτογραφία για Ποιοι δεν χρειάζεται να ''ανησυχούν'' για τον Δακτύλιο που ξεκινάει στις 15 Σεπτεμβρίου
Ξεκινάει το μέτρο του Δακτυλίου από τις 15 Σεπτεμβρίου και οι δικαιούχοι της κάρτας ελεύθερης εισόδου στον δακτύλιο έχουν... ευκαιρία να μην ανησυχούν για το εάν κυκλοφορούν ή όχι στο κέντρο της Αθήνας. Ποιοι όμως μπορούν να προμηθευτούν την εν λόγω κάρτα και μάλιστα χωρίς ταλαιπωρία.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr το υπουργείο Περιβάλλοντος σύμφωνα με την νομοθεσία χορηγεί την κάρτα δακτυλίου σε δικαιούχους που πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν καθοριστεί με υπουργική απόφαση.

Η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά και χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη. Ποιες όμως είναι οι προϋποθέσεις και πως γίνεται η αίτηση.

Προϋποθέσεις απόδοσης ειδικού σήματος ελεύθερης πρόσβασης στον Δακτύλιο

Ελέγξτε στο έντυπο της αδείας κυκλοφορίας το οχήματός σας τα πεδία V7, V9, και P3.

V7 : αναφέρει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) η τιμή θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι μικρότερη ή ίση του 140.


V9 : αναγράφεται η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την οποία κατατάσσεται στους κανονισμούς Euro 4, 5 ή 6

P3 : αναφέρει τον τύπο καυσίμου του αυτοκινήτου σας.

Για την άδεια ελεύθερης εισόδου στο δακτύλιο θα πρέπει να πληρούται μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις, όπως ορίζεται από τις διατάξεις της ΚΥΑ 16229/3-5-2012:

Tο όχημα είναι ηλεκτρικό,

Το όχημα είναι υβριδικής τεχνολογίας (ΚΥΑ 3253/2013 -ΦΕΚ.Β΄2048/22.8.2013),

Το όχημα είναι τεχνολογίας Euro 5 ή Euro 6 και εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140γρ/χμ, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιεί,

Το όχημα είναι τεχνολογίας Euro 4 και με την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιεί εκ κατασκευής για την κίνηση του αέριο καύσιμο (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140γρ/χμ.

Υποβολή αίτησης & έλεγχος προϋποθέσεων

Αν το αυτοκίνητο σας εμπίπτει σε μία από τις προηγούμενες κατηγορίες, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για έκδοση του ειδικού σήματος, πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας και τον ΑΦΜ του κατόχου στην παρακάτω φόρμα χρησιμοποιώντας ελληνικούς χαρακτήρες και κεφαλαία γράμματα. Πατώντας το πλήκτρο " Έλεγχος" το σύστημα ελέγχει αν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος τα οποία αντλούνται από το Μητρώο Οχημάτων που τηρείται στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, πληρούν τις προϋποθέσεις για την έκδοση του ειδικού σήματος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ