2014-09-18 13:49:56
Φωτογραφία για Περίεργα πράγματα συμβαίνουν... Ερωτηματικά για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Αθανασίου με τροπολογία
ΜΕΓΑΛΗ αναστάτωση σε εισαγγελείς και δικαστικούς λίγο πριν από τις εκλογές του Σαββάτου Περίεργα πράγματα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες που αναστατώνουν δικαστές και εισαγγελείς εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών τους, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου Όπως πληροφορούμαστε από πολύ έγκυρη πηγή, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου κατέθεσε εν κρυπτώ και παραβύστω στις 11 Σεπτεμβρίου, δηλαδή εννιά μέρες πριν από τις εκλογές των δικαστικών, μια ενδιαφέρουσα τροπολογία που γεννά πάρα πολλές σκέψεις σχετικά με τους λόγους που μπορεί να εξυπηρετεί.

Κατά την ψήφιση νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για τα νοσοκομεία, λέγεται ότι ο κ. Αθανασίου παρενέβη και κατάργησε μέσω της τροπολογίας τη μονοσταυρία στις εκλογές των δικαστικών.

Με την ίδια πράξη μάλιστα επέβαλε δισταυρία! «Τυχαίο; Δεν νομίζω» απαντούν δικαστικοί και εισαγγελείς που γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο κ. Αθανασίου προέρχεται από τον κλάδο τους και διατηρεί φιλίες με αρκετά και σημαντικά υπηρεσιακά στελέχη.


Με το νέο καθεστώς, σύμφωνα με ανώτατο δικαστικό λειτουργό, οι ψηφοφόροι – δικαστικοί δεν θα επιλέγουν τον καταλληλότερο για να τους διοικήσει σύμφωνα με την προτίμησή τους.

Θα εκφράζουν την προτίμησή τους ανάμεσα σε δύο που μπορούν να επικρατήσουν και το τελικό αποτέλεσμα πιθανώς να μην ανταποκρίνεται στην πραγματική βούλησή τους.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν μάλιστα πως η αλλαγή στον Κανονισμό των Οργανισμών Δικαστηρίων και Εισαγγελιών σε άσχετο νομοσχέδιο έγινε προμελετημένα και αποτελεί ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Λέτε να ισχύουν οι φήμες που κυκλοφορούν σήμερα σε διάφορα γραφεία στα δικαστικά μέγαρα της λεωφόρου Αλεξάνδρας αλλά και στη Σκουζέ, στον Πειραιά, πως ο υπουργός είχε ενημερώσει τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων;

Μήπως ξέρουν κάτι που πρέπει να μάθουμε;
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ