2014-09-22 15:34:33
Φωτογραφία για Η βαθύτερη πισίνα του κόσμου! (φωτο-video)
Mπορεί πολλές πισίνες στην Ελλάδα να έχουν διακριθεί ως κάποιες από τις ομορφότερες του κόσμου, αλλά μια πισίνα στην Ιταλία κερδίζει τον τίτλο αυτής της βαθύτερης

σε όλη την υφήλιο. Το βάθος της φθάνει τα 40 μέτρα, βρίσκεται στο ξενοδοχείο Terme Millepini, στο Τέρμε της Ιταλίας και είναι εσωτερική.

Η πισίνα η οποία γέμισε με νερό τον προηγούμενο Ιούνιο, έχει βάθος 40 μέτρων, δηλαδή όσο το ύψος ενός 12όροφου κτιρίου, ή το ύψος εννέα διώροφων λεωφορείων τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο.

Η εν λόγω πισίνα δεν έχει το ίδιο βάθος σε όλη την επιφάνειά της. Στη μεγαλύτερη έκτασή της το βάθος της κυμαίνεται από τα 1,3 μέτρα, έως τα 12 μέτρα. Μόνο ένα μικρό μέρος της, από της 448 τ.μ. έχει βάθος 40 μέτρα. Μάλιστα είναι τόσο μικρό που μοιάζει με... τρύπα.

Το εξαιρετικά μεγάλος βάθος της εν λόγω πισίνας δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει. Σε αυτήν έχουν εγκατασταθεί... σπηλιές, μετατρέποντάς την στο τέλειο μέρος για όσους θέλουν να κάνουν ελεύθερες καταδύσεις και σπηλαιοκαταδύσεις. Μάλιστα, το γεγονός ότι η θερμοκρασία του νερού είναι σχετικά υψηλή, σε σχέση με αυτήν σε αντίστοιχα βάθη της θάλασσας, επιτρέπει στους δύτες να βουτούν σε μεγάλα βάθη χωρίς να χρειάζεται να φορούν στολές.


Επίσης, μέσα σε αυτήν και σε μεγάλο βάθος, υπάρχει μια... υποθαλάσσια διαφανής σήραγγα, έτσι ώστε και όσοι δεν επιθυμούν να βραχούν, να μπορούν να απολαύσουν αυτήν την πρωτότυπη και άκρως εντυπωσιακή κατασκευή.

Η πισίνα αυτή, φυσικά, δεν χρησιμοποιείται μόνο από τους ενοίκους του ξενοδοχείου, αλλά και από ανθρώπους που θέλουν να κάνουν απλά μαθήματα καταδύσεων σε ένα ασφαλές περιβάλλον, αλλά και από κινηματογραφιστές.
πηγη
pestanea
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ