2014-09-28 22:37:06
Φωτογραφία για «Θα τους πολεμήσουμε και πάλι…»
Πυκνώνουν με την πάροδο του χρόνου, οι αντιδράσεις και η οργή του κρητικού πληθυσμού, στην επιχειρούμενη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και των άλλων θανατηφόρων μορφών ενέργειας στα βουνά του νησιού, που επιλέχτηκαν και η… επενδυτική γαλλική εταιρία έλαβε κυβερνητική έγκριση στην υλοποίηση των σχεδίων της και ετοιμάζεται! «Θέλουν να μας αφανίσουν και να μας βγάλουν από τα σπίτια και τις περιουσίες μας», δηλώνουν αγανακτισμένοι κάτοικοι των χωριών που θα δεχτούν πρώτοι τα πλήγματα Οι άνθρωποι στον δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, με πρωτοπόρους όσους διαμένουν στο μαρτυρικό χωριό Καλή Συκιά και στη Λαμπινή, καταστρώνουν ήδη τα σχέδια τους για τους τρόπους που θα αντιμετωπίσουν τα συνεργεία που θα επιχειρήσουν να κάνουν τις πρώτες εργασίες για την τοποθέτηση «των πυλώνων που σκορπούν τον θάνατο». Τα πρώτα δείγματα των αντιδράσεων έγιναν γνωστά τις προηγούμενες μέρες στους απεσταλμένους της γαλλικής εταιρείας που επιχείρησαν να κάνουν τις πρώτες μετρήσεις στον «Τσιλίβδικα».


Με την εμφάνισή τους στο βουνό, υπήρξε άμεση κινητοποίηση του πληθυσμού που με κάθε μέσο ανέβηκε στο ιερό βουνό και με απειλητικές διαθέσεις τους υποχρέωσαν να το εγκαταλείψουν πριν ακόμα αρχίσουν το έργο τους! Οι κάτοικοι των χωριών Καλή Συκιά, Σελλιών, Ροδάκινου αλλά και των παραλιακών χωριών της περιοχής που θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη και στον τουρισμό από τα τέρατα των κορφών στα βουνά τους, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό και μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, είναι σε… συναγερμό, αποφασισμένοι όπως δηλώνουν και οι ίδιοι να μην επιτρέψουν στην υλοποίηση των καταστροφικών σχεδίων των κερδοσκόπων. Εξακολουθούν να είναι σε εγρήγορση, και θα αναμένουν την επόμενη κίνηση για να δώσουν πιο δυναμικά την απάντησή τους…

«ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ…»

«Όλα γίνονται με σχέδιο», διαμηνύουν στους εμπνευστές του αφανισμού τους. «Περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία, να βρεθούμε στο αμήν σαν χώρα για να μας αποτελειώσουν. Περάσαμε μπόρες και μπόρες σαν έθνος και αντέξαμε και έρχονται πάλι οι Γερμανοί με τους συνέταιρούς τους για να πάρουν  το οικόπεδό μας και να μας εξαφανίσουν. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα πολεμήσουμε και πάλι όπως τους πολεμήσαμε όταν ήλθαν να μας υποτάξουν…»

Προειδοποιούν, ταυτόχρονα, τους κερδοσκόπους ότι «η ζωή και η περηφάνια δεν εξαγοράζονται με ευρώ, όσα και να προσφέρουν και η γη μας με την ιστορία της δεν βγαίνει στην πλειοδοσία!» Επιπλέον τους επισημαίνουν ότι «μπορεί στο βουνό «Σιδέρωτα» να επέτυχαν και να φύτεψαν τα τέρατα που ξερνούν το θάνατο, γιατί βρήκαν τον κόσμο στον ύπνο, όπως και στο λόφο στον Άρδακτο και το Βάτο, που τα εγκατέστησαν λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα σπίτια, αλλά εδώ είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε με όποιο κόστος, ακόμα και με αίμα. Ο κόσμος ξύπνησε και δεν μας ξεγελούν τα… οφέλη που μας αραδιάζουν!»

Οι κάτοικοι στην περιοχή του δήμου Αγίου Βασιλείου και ευρύτερα της Κρήτης ενημερώνονται καθημερινά από ομάδες ανθρώπων που έχουν συστήσει επιτροπές αγώνα στα χωριά, που «θα δουν την… οικονομική άνοιξη», για τις κινήσεις των εταιριών… επένδυσης και περισσότερο για τις επιπτώσεις που θα προκληθούν στο περιβάλλον και στον ντόπιο πληθυσμό, «ο οποίος θα υποχρεωθεί να μετοικήσει», ή να παραδώσει «το βιός του για ένα κομμάτι ψωμί». Παράλληλα διανέμεται ενημερωτικό υλικό, όπου σε ευρωπαϊκή κλίμακα αναφέρονται αναρίθμητα ανατριχιαστικά περιστατικά για τις συνέπειες από τη λειτουργία τέτοιων πηγών ενέργειας…

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ…

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση στη Γαλλία, όπου «κοντά στα 6.000 ΜW αιολικά πάρκα έχουν μπλοκαριστεί, λόγω του φόβου των παρεμβολών με στρατιωτικά ραντάρ ή ραντάρ καιρού». Αναφέρεται σε  σχετική ανάρτηση ότι «επί του παρόντος πρέπει να ζητείται η γνώμη του γαλλικού στρατού για τυχόν αιολικά πάρκα που σχεδιάζονται σε απόσταση 30 χλ. Από σταθμούς ραντάρ του, αποτελώντας την κύρια πηγή  τους αντίστασης, όταν πρόκειται για την κατασκευή νέων αιολικών έργων…»

Σε δανέζικη ιστοσελίδα αναφέρεται επίσης ότι «προβλήματα εμφανίστηκαν σε μια φάρμα εκτροφής 4.500 μινκ, όταν πέρυσι το φθινόπωρο εγκαταστάθηκαν σε μικρή απόσταση, μόλις 328μ. τέσσερις μεγάλες ανεμογεννήτριες Vestas V 112, ισχύος 3 ΜW και ύψους 140μ. η κάθε μια. Στην αρχή παρατηρήθηκε αλλαγή στη συμπεριφορά των ζώων, έγιναν πολύ πιο επιθετικά απ’ ότι συνήθως, με αποτέλεσμα να αλληλοεπιτίθενται, να καταστρέφεται η γούνα τους και κάποια να πεθαίνουν. Τον Μάιο, ωστόσο, στην ίδια φάρμα, παρατηρήθηκε μεγάλο ποσοστό αποβολών και πρόωρων γεννήσεων παραμορφωμένων εμβρύων…»
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ