2014-10-03 02:45:05
Φωτογραφία για Δήλωση για πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης
Με αφορμή την απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά να ζητήσει από το σώμα της Βουλής την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο Βουλευτής ΝΔ Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Με την πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να δώσει τέλος στην εκλογολογία η οποία αποδεδειγμένα βλάπτει την ελληνική οικονομία και κατ' επέκταση υπομονεύει το κεκτημένο των μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού. Σε μια περίοδο όπου διαφαινόταν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης μετά από έξι χρόνια ύφεσης, άπαντες καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια εξόδου από την κρίση που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η εξασφάλιση της ψήφου εμπιστοσύνης παρέχει στην κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά τον αναγκαίο πολιτικό χρόνο για να δείξει στους Έλληνες πολίτες ότι το βιοτικό τους επίπεδο βελτιώνεται και να πείσει σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας ότι το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.


Μια τέτοια εξέλιξη είναι απαραίτητη για να δώσει ελπίδα και να τονώσει την αισιοδοξία μιας κοινωνίας κουρασμένης από τις πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής, οι οποίες όμως εφαρμόζονται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.

Έως ότου διαμορφωθεί, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μια εναλλακτική οικονομική πολιτική που για την ώρα αναζητείται, η Ελλάδα οφείλει να διατηρήσει την πολιτική σταθερότητα για να μη χάσει το τρένο των εξελίξεων και να εξασφαλίσει, με την ευκαιρία και της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, τη μέγιστη δυνατή εθνική συναίνεση, προκειμένου διαπραγματευτεί με τους εταίρους της τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και το νέο πρότυπο παραγωγικής ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη ο τόπος."
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ