2014-10-03 16:34:14
Φωτογραφία για Σκάνδαλο γυμνών φωτογραφιών: Οι σταρ μηνύουν τη Google

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα υποκλοπής και διαρροής προσωπικών δεδομένων ξέσπασε στις 31 Αυγούστου στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όταν κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες 101 διασημοτήτων ως επί το πλείστον από το χώρο του κινηματογράφου, της μουσικής και του μόντελινγκ. Άναμεσά τους ήταν η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Τζένιφερ Λόρενς και το μοντέλο Κέιτ Άπτον. Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά, κι ενώ η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία FBI  συνεχίζει να βρίσκεται στο κυνήγι του χάκερ, έγινε και νέα διαρροή γυμνών φωτογραφιών. Μεταξύ των θυμάτων του ήταν η Κιμ Καρντάσιαν, η Ριάνα, η ηθοποιός Βανέσα Χάτζενς και η επίσης ηθοποιός και αρραβωνιαστικιά του Τζόνι Ντεπ, Άμπερ Χερντ.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι σταρ ετοιμάζονται να περάσουν τώρα στην αντεπίθεση, μηνύοντας, όχι την Apple, αλλά την Google με το σκεπτικό ότι η μηχανή αναζήτησης όχι απλά δεν τις προστάτεψε, αλλά επέτρεψε να διαδοθούν περαιτέρω τα στιγμιότυπα. Μάλιστα, λέγεται πως θα διεκδικήσουν αποζημίωση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, την υπόθεση θα αναθέσουν στο δικηγόρο Μάρτιν Σίνγκερ, ο οποίος θα συντάξει μήνυση εναντίον των συνιδρυτών της Google, του Λάρι Πέιτζ και του Σεργκέι Μπριν, κατηγορώντας τους για «ανήθικες τακτικές και αήθη συμπεριφορά».

«Επειδή τα θύματα αυτής της αποκάλυψης είναι διάσημες γυναίκες, δεν κάνατε απολύτως τίποτα για να αποτρέψετε αυτό το σκάνδαλο, αλλά απλώς συλλέξατε τα εκατομμύρια δολάρια που κερδίσατε από διαφημιστικά έσοδα, θυματοποιώντας τις γυναίκες αυτές», γράφει μεταξύ άλλων στη μήνυση ο Σίνγκερ.

Ανάμεσα στις ενάγουσες, λέγεται πως είναι οι Λόρενς, Ριάνα και Καρντάσιαν.

«Είναι τόσο ενοχλητικό και δυσάρεστο να βλέπουμε πώς κάποιοι παίρνουν στα χέρια τους την ιδιωτική ζωή μας» ανέφερε με μια ανάρτηση της στο Twitter η Λόρενς, ενώ η εκπρόσωπος της, Λιζ Μαχόνεϊ τόνισε πως: «Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια κατάφωρη παραβίαση της ιδιωτικότητας. Οι Αρχές έχουν ενημερωθεί, θα υποβάλουμε μήνυση σε όποιον τολμήσει να ποστάρει τις φωτογραφίες της Λόρενς». 

.news.gr


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ