2014-10-14 13:58:51
Φωτογραφία για Επαφές Τσίπρα με Π. Καμμένο και Στ. Θεοδωράκη...
«Με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ ξέρουμε τι μας χωρίζει και τι μας ενώνει Τον Σταύρο Θεοδωράκη και το "Ποτάμι" προσπαθούμε να τους καταλάβουμε».

Ετσι σχολίασε χθες στενός συνεργάτης του κ. Αλέξη Τσίπρα τις συναντήσεις που θα έχει ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον κ. Καμμένο σήμερα και με τον κ. Θεοδωράκη μεθαύριο, Πέμπτη.

Μέσα σε κλίμα διάχυτης σεναριολογίας, εικασιών και υποθέσεων για τις εξελίξεις στο πολιτικό τοπίο, για συνεργασίες, σχήματα και συμπορεύσεις, είτε άμεσα είτε έπειτα από προσφυγή στις κάλπες, οι συναντήσεις αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στην Κουμουνδούρου σπεύδουν να αποφορτίσουν την όποια σημασιολογία, υπενθυμίζοντας ότι και στις δύο περιπτώσεις το αίτημα ετέθη από τους επικεφαλής των ΑΝΕΛ και του «Ποταμιού» αντίστοιχα. «Τους βλέπουμε βάσει της θεσμικής αντίληψης», αναφέρουν συνεργάτες του κ. Τσίπρα.

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή" ο κ
. Καμμένος είχε προαναγγείλει κύκλο συναντήσεων με πολιτικές δυνάμεις, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του κόμματός του για τα «κόκκινα» δάνεια, ενώ ο κ. Θεοδωράκης έχει εγκαινιάσει ευρύ κύκλο επαφών με πολιτικά και κυβερνητικά στελέχη. Δεδομένης, πάντως, της εξαγγελθείσας από τον κ. Τσίπρα πρόθεσης ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, να επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης στη βάση ευρύτερων συναινέσεων, οι εν λόγω διεργασίες αποκτούν και χαρακτηριστικά διερεύνησης του ερωτήματος: «Με ποιους μπορεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;».

Μια άλλη διάσταση του ερωτήματος αυτού θα κληθεί να «απαντήσει» το προσεχές Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με την Κουμουνδούρου να τοποθετεί τις εκλογές το αργότερο σε τέσσερις μήνες, ο κ. Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις συνεργατών του ότι θα πρέπει άμεσα να τεθεί το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί η συγκρότηση ψηφοδελτίων, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, όταν οι ενστάσεις τοπικών οργανώσεων δημιούργησαν προβλήματα και επέφεραν καθυστερήσεις στην επιλογή υποψηφίων και την κατάρτιση συνδυασμών.

Η πλειοψηφική τάση του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να θέσει ευθέως ζήτημα ανοίγματος των ψηφοδελτίων προς κεντρώους υποψηφίους, στελέχη προερχόμενα από τη ΔΗΜΑΡ ή και το ΠΑΣΟΚ, που, στην πορεία, διαφοροποιήθηκαν από τη μνημονιακή πολιτική. Μένει να φανεί πώς θα τοποθετηθεί έναντι μιας τέτοιας προοπτικής η εσωκομματική αντιπολίτευση, δεδομένων των σφοδρών αντιπαραθέσεων που προκάλεσε στο παρελθόν κάθε κίνηση διεύρυνσης προς το κέντρο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ