2012-04-29 01:58:05
Φωτογραφία για Ανακεφαλαιοποίηση: Μετά τις εκλογές ... και βλέπουμε
Όπως και αναμενόταν, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την παροχή 18 δισ. ευρώ μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις τέσσερις μεγάλες εμπορικές τράπεζες... ως ενδιάμεση λύση μέχρι την ανακεφαλαιοποίησή τους, ενώ οι τελικές αποφάσεις αν και δεν αποκλείεται να ληφθούν σε Υπουργικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί την επόμενη εβδομάδα, είναι το πιο πιθανό να ληφθούν μετά τις εκλογές και στα τέλη του Μαίου.

Πάντως το πλέον ανησυχητικό, σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία χρειάζεται επειγόντως την αύξηση της ρευστότητας είναι οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι η ανακεφαλαιοποίηση είναι πιθανόν να ολοκληρωθεί τελικά στα τέλη του έτους, αντί στα τέλη Σεπτεμβρίου που προβλέπονταν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού στελέχους στο Reuters, «το υπουργικό συμβούλιο εξετάζει μία ενδιάμεση λύση μέχρι την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ένα bridge recapitalisation, το οποίο θα προβλέπει τη μεταβίβαση ομολόγων του EFSF από το ΤΧΣ στις τράπεζες». «Αυτό θα μπορούσε να πάρει τη μορφή απόφασης νομοθετικού περιεχομένου. Θα απαιτηθεί ωστόσο η υπογραφή συμβάσεων μεταξύ της κάθε τράπεζας ξεχωριστά και του ΤΧΣ και θα απαιτηθεί και νέο υπουργικό συμβούλιο για να λάβει την τελική απόφαση», πρόσθεσε και προσδιόρισε την επόμενη συνεδρίαση του υπουργικού για την επόμενη εβδομάδα ή μετά τις εκλογές.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ