2012-04-29 03:30:05
Φωτογραφία για Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ
Το 15ο νταμπλ της ιστορίας του πήρε ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί του Ατρόμητου με 2-1, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με το γκολ του Νταβίντ Φουστέρ στο 119’ της αναμέτρησης. Οι ερυθρόλευκοι στο τελευταίο παιχνίδι του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο τους ήταν όπως έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο και με πολύ πίεση και ευκαιρίες στο... μισό γήπεδο κατάφεραν και προηγήθηκαν... Στο δεύτερο μισό όμως μπήκε νωθρά... "ξενοιάζοντας" στο υπέρ του σκορ και έδωσε την ευκαιρία στον Ατρόμητο να ισοφαρίσει και να... ελπίσει!

Με τις αλλαγές που έκανε ο Ερνέστο Βαλβέρδε φρέσκαρε την ομάδα που πήγε... κουρασμένη στην παράταση, δίνοντας λύσεις από τον πάγκο που αποδείχτηκαν... χρυσές! Τόσο ο Φετφατζίδης που έδωσε "πνοή" και επιθετικό τόνο, όσο και ο... συνήθεις ύποπτος των δύσκολων αποστολών Φουστέρ, έδωσαν αυτό που χρειαζόταν ο Θρύλος για να στεφθεί... νταμπλούχος!

Ας δούμε τι έκανε ο κάθε ερυθρόλευκος ξεχωριστά:


Ρόι Κάρολ:

Δεν δέχθηκε ιδιαίτερη πίεση, ωστόσο, δέχτηκε για πρώτη φορά με τα ερυθρόλευκα γκολ. Έστω και από καραμπόλα Βασίλης Τοροσίδης:

Καλό σε γενικές γραμμές παιχνίδι, με καλύτερη φάση, την εκπληκτική ασίστ του στην φάση από την οποία προήλθε το νικητήριο γκολ του Νταβίντ Φουστέρ.

Όλοφ Μέλμπεργκ:

Σωστές τοποθετήσεις και καλή συνεννόηση με τον Αβραάμ, ενώ προσπάθησε να βοηθήσει και επιθετικά. Δεν φέρει ευθύνη στη φάση του γκολ, καθώς είχε βγει προς τα δεξιά για να καλύψει.

Αβραάμ Παπαδόπουλος:

Εξαιρετική εμφάνιση για άλλη μια φορά. Έδωσε ό,τι είχε και περιόρισε στο ελάχιστο τη δραστηριότητα του δεύτερου σκόρερ του πρωταθλήματος, Κώστα Μήτρογλου.

Χοσέ Χολέμπας:

Η χειρότερη ίσως, εμφάνισή του με τα ερυθρόλευκα! Τίποτα δεν του πήγε καλά... Από το χαμένο πέναλτι, στα πολλά λάθη και τελικά το... αυτογκόλ! Δεν βοήθησε ούτε αμυντικά ούτε επιθετικά.

Πάμπλο Ορμπάιθ:

Πάρα πολύ καλή εμφάνιση, με πολλά χιλιόμετρα και βοήθειες στο ανασταλτικό κομμάτι. Στην επανάληψη ήταν μόνος του στον άξονα, τις στιγμές, που ο Ολυμπιακός δεν είχε φρεσκάδα και πάλευε να καλύψει κενά, απέφυγε τα λάθη, ενώ είχε και κάποιες προσπάθειες για γκολ.

Γιάννης Μανιάτης:

Συγκλονσιτικός στο πρώτο μέρος, με συμμετοχή στην φάση από την οποία προήλθε το πρώτο γκολ του Θρύλου από τον Ράφικ Τζιμπούρ, στην συνέχεια όμως κουράστηκε...

Ζαν Μακούν:

Καλός ανασταλτικά, ενώ βοήθησε και δημιουργικά, αλλά μόνο στο α' ημίχρονο, όπου είχε και μια ευκαιρία να σκοράρει, αλλά το σουτ κατέληξε άουτ. Στην επανάληψη η απόδοσή του έπεσε...

Τζαμέλ Αμπντούν:

Κινητικός στο πρώτο μέρος, συνέκλινε πολλές φορές στον άξονα για να γίνει πιο απειλητικό, ωστόσο στην επανάληψη η απόδοση και αυτού έπεσε κατακόρυφα.

Κέβιν Μιραλάς:

Δημιούργησε κάποια προβλήματα στην άμυνα του Ατρομήτου, με πολλές εκρήξεις στο παιχνίδι του, αλλά όχι και ουσία. Στο β' μέρος δεν ήταν στο γήπεδο και στην παράταση ακόμα χειρότερα, αφού έχασε δυο μεγάλα τετ α τετ.

Ράφικ Τζιμπούρ:

Από τους καλύτερους σε απόδοση, αφού εκτός από το ωραίο γκολ που πέτυχε, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, ενώ βοηθούσε και αμυντικά. Στην επανάληψη ήταν απελπιστικά μόνος του, δεν πήρε μπαλιές και στην καλύτερη φάση του β' μέρους ήταν πρωταγωνιστής, αφού η γυριστή κεφαλιά δεν βρήκε στόχο.

Οι αλλαγές:

Γιάννης Φετφατζίδης:

Πήρε τη θέση του Αμπντούν και μετά το 80' έδωσε ρυθμό, βοηθώντας δημιουργικά. Στην παράταση έδωσε μεγάλη μπαλιά στον Μιραλάς, ο οποίος έχασε κλασική ευκαιρία να σκοράρει.

Νταβίντ Φουστέρ:

Ο παίκτης των... ειδικών αποστολών, αφού με την κεφαλιά στο τελευταίο λεπτό της παράτασης έδωσε την κούπα στους ερυθρόλευκους. Μπήκε στο 83' στη θέση του Μακούν, δίνοντας κίνηση στη μεσαία γραμμή και ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμό!

Φρανσουά Μοντέστο: Πήρε τη θέση του κουρασμένου Μανιάτη, δεν είχε πρόβλημα στον άξονα, βοήθησε ανασταλτικά, έδωσε φρεσκάδα στον άξονα και πολλές ανάσες στον Ορμπάιθ.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ