2014-11-05 23:11:06
Φωτογραφία για Πούτιν: Η Ρωσία είναι σε θέση να στηρίζει τα εθνικά της συμφέροντα
Η Ρωσία είναι σε θέση θα στηρίζει τα εθνικά της συμφέροντα και καμία απειλή δε θα αναγκάσει τους Ρώσους να απαρνηθούν από τις αξίες και τα ιδανικά τους, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν την Ημέρα της λαϊκής ενότητας.

«Φέτος αναγκαστήκαμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες προκλήσεις και η Ρωσία απέδειξε ότι είναι σε θέση να στηρίζει τα εθνικά της συμφέροντα και, όπως έχει γίνει και άλλες φορές, ο λαός μας στις ιστορικές δοκιμασίες έχει απαντήσει με συσπείρωση, με την πνευματική και ηθική άνοδο. Η τάση προς το δίκαιο, προς την αλήθεια πάντα ήταν στο πνεύμα της Ρωσίας και καμία απειλή δε θα μας αναγκάσει να απαρνηθούμε από τις δικές μας αξίες και τα ιδανικά», είπε ο επικεφαλής του κράτους στην επίσημη δεξίωση λόγω της εορτής.

Επίσης επισήμανε ότι η Ημέρα της λαϊκής ενότητας «σημαίνει την αφοσίωση του λαού μας στη χώρα του, στα πατρικά μας χώματα», η αδιάσπαστη αυτή σχέση, η ευθύνη για την Πατρίδα «πάντα ήταν μια βάση για την ανεξαρτησία και την αυτονομία της Ρωσίας, ενώ ο πατριωτισμός και η αγάπη στην Πατρίδα κατά τη διάρκεια των αιώνων ένωναν την πολυεθνική μας χώρα».


«Δεν είναι τυχαίο ότι η εορτή είναι αφιερωμένη στο κύριο γεγονός της ιστορίας μας, όταν ο λαός έβαλε τέλος στην τραγωδία της Μεσοβασιλείας», συνέχισε ο επικεφαλής του κράτους. «Ο πόνος για τη χώρα, για την διένεξη των εθνών, για την αδύναμη εξουσία, για την προδοσία της πατρίδας ένωσε τότε ανθρώπους διάφορων εθνικοτήτων και θρησκειών», επισήμανε ο Πρόεδρος.

Υπογράμμισε ότι από τότε πέρασαν πάνω από τέσσερις αιώνες, τα δραματικά γεγονότα της εποχής εκείνης όμως παραμένουν ένα αιώνιο ιστορικό μάθημα, «μια διαπαιδαγώγηση για όλες τις γενιές, ότι πρέπει να προσέχουμε και να στηρίζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, ότι η λησμονιά τους μπορεί να οδηγήσει στο γκρεμό της διάλυσης και της καταστροφής της χώρας, ότι η αυτονομία της έχει την ίδια θεμελιώδη αξία, όπως και η ελευθερία και η δημοκρατία».

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι αυτή η εορτή αποκαθιστά τη σχέση των εποχών και ξυπνά στους Ρώσους το αίσθημα της συμμετοχής στη ρωσική ιστορία και το μεγάλο πολιτισμό που ενώνουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος πρόσθεσε ότι υψηλά εκτιμά την διαφωτιστική δράση των συμμετεχόντων στην δεξίωση Ρώσων και ξένων, την προσοχή στη ρωσική γλώσσα και «την σταθερή θέση να λένε την αλήθεια για τη ζωή της σύγχρονης Ρωσίας».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Neato: AppStore free new (widget)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Neato: AppStore free new (widget)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ