2014-11-06 06:23:05
Φωτογραφία για Η αποζημίωση των ακινήτων για την κατασκευή του δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανός
Επερώτηση κατέθεσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» Νίκος Πατσαρίνος και η Παναγιώτα Κοζομπόλη προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για την μη... καταβολή αποζημίωσης των απαλλοτριωθέντων ακινήτων για την κατασκευή του τμήματος του δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανός της Ε.Ο. Κυπαρισσίας –Φιλιατρών – Πύλου. Συγκεκριμένα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι ερωτούν τον κ. Τατούλη Τι ενέργειες έχει κάνει προκειμένου να καταβληθεί η αποζημίωση των ιδιοκτητών των απαλλοτριωθέντων ακινήτων και εάν έχει δρομολογηθεί νέα δημοπράτηση του έργου και σε ποία φάση βρίσκεται. Ακολουθεί η Επερώτηση των Περιφερειακών Συμβούλων:

Θέμα: «Μη καταβολή αποζημίωσης απαλλοτριωθέντων ακινήτων για την κατασκευή του τμήματος Γαργαλιάνοι-Ρωμανός της Ε.Ο. Κυπαρισσίας –Φιλιατρών – Πύλου του Ν. Μεσσηνίας. Με την με αριθμ. 7696/23-5-2007 απόφαση της Γενικής Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου, που δημοσιεύτηκε νομότυπα στο υπ αρ
. 265/22-6-2007 τεύχος Αν. Απαλλοτριώσεων, φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, σε συνδυασμό με την με αρ. 75062/17704/24-11-2008 απόφαση του ιδίου οργάνου (περί διορθώσεως κτηματολογικών στοιχείων), κηρύχθηκε αναγκαστική απαλλοτρίωση για λόγους δημόσιας ωφέλειας και ειδικότερα για την κατασκευή του τμήματος Γαργαλιάνοι- Ρωμανός της Εθνικής Οδού Κυπαρισσίας- Φιλιατρών- Πύλου στον νομό Μεσσηνίας, που βρίσκεται στην περιοχή των πρώην Δήμων Γαργαλιάνων και Νέστορος, Δήμου Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος. Με τις με αρ. 238/2011 και 93/2013 αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, προσδιορίστηκε η προσωρινή και η οριστική τιμή μονάδος αποζημίωσης αντίστοιχα".
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ