2014-11-06 07:02:08
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Βρίσκεται παράνομα σε κέντρο κράτησης μεταναστών επί... τρία χρόνια!
Ένας άντρας από την Τζαμάικα μήνυσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ για παράνομη κράτησή του σε κέντρο μεταναστών - Το 2002 είχε λάβει την αμερικανική υπηκοότητα.

Επί μια τριετία κρατείται αναμένοντας απέλαση, ενώ είναι Αμερικανός πολίτης.

Έχει περάσει τρία χρόνια σε ειδικό χώρο κράτησης στη Νέα Υόρκη, αναμένοντας να απελαθεί. Ο λόγος για τον Νταβίνο Γουότσον, που πήρε την αμερικανική υπηκοότητα από το 2002! Γι' αυτό το λόγο και για το γεγονός πως οι υπεύθυνοι δεν έκαναν το παραμικρό για να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς του, ο γεννημένος στη Τζαμάικα, άνδρας, κατέθεσε μήνυση κατά του αμερικανικού κράτους και αρκετών υπαλλήλων του τμήματος μετανάστευσης για παράνομη κράτησή του.

Ο Γουότσον, το 2007, δήλωσε ένοχος για πώληση κοκαΐνης και πέρασε 8 μήνες στη φυλακή, μέσω ενός προγράμματος για νεαρούς παραβάτες, αλλά η έκκληση ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου για μεταγωγή του Γουότσον από σωφρονιστικό ίδρυμα σε κέντρο κράτησης μεταναστών έγινε χωρίς περαιτέρω έρευνα.

Ένας από τους δικηγόρους του Γουότσον δήλωσε ανήσυχος για το γεγονός πώς μπόρεσε να κρατηθεί ο πελάτης του για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Στο παρελθόν οι αμερικανικές αρχές, έχουν στείλει λανθασμένα 834 Αμερικανούς πολίτες και 28.489 μόνιμους κατοίκους των ΗΠΑ σε κέντρα κράτησης μεταναστών σε διάστημα τεσσάρων ετών. Συνήθως όμως η κράτηση διαρκούσε μερικές ή κάποιες εβδομάδες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ