2014-11-06 08:37:48
Φωτογραφία για Αλλαγές στις μετεγγραφές: Τα ΑΕΙ θα καθορίζουν τον αριθμό εισακτέων
Τέλος μπαίνει στο χάος των μετεγγραφών, που οδηγούν σε υπερδιπλασιασμό του προβλεπόμενου αριθμού των σπουδαστών σε πολλά ΑΕΙ και ΤΕΙ, επιθυμεί να βάλει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Όπως δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), το υπουργείο θα προτείνει τη μεταφορά της αρμοδιότητας στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ώστε να καθορίζουν τα ίδια τον μέγιστο αριθμό των φοιτητών που μπορούν να δεχθούν.

«Ξεκινάει ο διάλογος την επόμενη εβδομάδα με βάση τη θέση μας ότι τον αριθμό των εισακτέων θα καθορίζουν στο εξής τα ίδια τα πανεπιστήμια. Θα αναλάβουμε τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία» υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, το πρόβλημα της «υπερφόρτωσης των κεντρικών πανεπιστημίων» είναι μια πραγματικότητα, αλλά από την άλλη υπάρχει και η πραγματικότητας της φτώχειας: «Μεγάλος αριθμός οικογενειών δεν έχει χρήματα. Λέτε σε όλους αυτούς να στείλουν τα παιδιά τους στη Βουλγαρία; Έτσι θα βρείτε την κοινωνία απέναντι».

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι σύντομα θα κατατεθεί η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση: «Θα περάσει λοιπόν ο αριθμός εκεί και ας αντιμετωπίσουν οι ίδιοι και τα προβλήματα που θα έχουν από τη λειτουργία τους και τις κοινωνικές αντιδράσεις».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ