2014-11-06 09:11:07
Φωτογραφία για Ούτε ένα ευρώ για την ΕΒΖ
«Η Ελληνική  Βιομηχανία Ζάχαρης αποτελεί την περίπτωση εταιρείας που δεν αξίζει ούτε ένα ευρώ και πως χρειάζεται να σε πληρώσουν από πάνω για την αποκτήσεις». Την αφοπλιστική αυτή δήλωση κάνει μιλώντας στη στήλη ο διευθύνων σύμβουλος της Επίλεκτος κ. Ε. Δοντάς με αφορμή το ενδιαφέρον του για την ιστορική βιομηχανία ζάχαρης, η οποία όμως, όσο περνάει ο καιρός και δεν εκδηλώνεται πρωτοβουλία αξιοποίησής της οδεύει σε πλήρη απαξίωση.

Ο ίδιος δηλώνει στο «R» ότι έχει έτοιμο business plan και πρόταση για τη χρηματοδότηση της ΕΒΖ το οποίο έχει καταθέσει προς τις πιστώτριες τράπεζες, την Πειραιώς και τον εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας, προκειμένου η ιστορική βιομηχανία να ξαναπάρει μπροστά.

Με τις τράπεζες να μην έχουν αποφασίσει ακόμα πως θα χειριστούν την υπόθεση της ιστορικής «Ζάχαρης», στην αγορά ακούγονται διάφορα για απαξίωση της εταιρείας σε τέτοιο βαθμό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ζωτικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων από τη Δυτική Ευρώπη, που κατά τον πρόσφατο διαγωνισμό επέδειξαν αρχικά ενδιαφέρον
. Ο ίδιος ο κ. Δοντάς, τονίζει ότι η περίπτωση της ΕΒΖ ταιριάζει απόλυτα με το κάλεσμα της κυβέρνησης για νέες επενδύσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Επίλεκτος που ασχολείται με το βαμβάκι, ένα αγροτικό προϊόν, μπορεί να καταφέρει εξίσου καλά και να απογειώσει την ΕΒΖ, όσο όμως είναι καιρός, καθώς όσο περνάει ο χρόνος οι ζημιές προστίθενται και οι υποχρεώσεις μεγαλώνουν.

Ο κ. Δοντάς μιλάει για την απαξίωση της «Ζάχαρης» και στη ζημιά που προκαλούν στη λειτουργία της οι εισαγωγές οι οποίες ανέρχονται περί τις 260 χιλιάδες τόνους, όταν η ΕΒΖ παράγει 40 χιλιάδες τόνους.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία η εταιρεία θα μπορούσε να πάρει μπροστά με διάφορους τρόπους χρηματοδότησης. Είτε με αύξηση κεφαλαίου μέσα από την αγορά, είτε μέσα από την αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεών της και τη χορήγηση δανείου για την επαναλειτουργία της εταιρείας.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς οι τράπεζες αναζητούν τη φόρμουλα εκείνη προκειμένου να διαχειριστούν τα δάνεια, τα οποία ανέρχονται στα 70 εκατ. ευρώ και κανένας από τους ενδιαφερόμενους μνηστήρες δεν επιθυμεί να τα φορτωθεί. Σημειωτέον, ότι ένας από τους ενδιαφερομένους για την απόκτηση της ΕΒΖ ήταν και ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης.  Η ΕΒΖ διαθέτει τέλος, θυγατρική στη Σερβία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ