2014-11-06 10:42:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Με το μισό προσωπικό οι γραμματείες των τμημάτων του Πανεπιστημίου
Νέα γενική συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα το πρωί στις 10 ο Σύλλογος Προσωπικού Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών προκειμένου να αποφασίσει το πλαίσιο των κινητοποιήσεων στις οποίες θα προχωρήσει στο εξής, με αιχμή του δόρατος τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων. «Στη φάση που βρισκόμαστε δεν αποκλείουμε καμία μορφή κινητοποίησης» δηλώνει στο thebest η Γραμματέας του Συλλόγου Ευσταθία Τσιλίρη.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, από τους 457 υπαλλήλους που είχε το Πανεπιστήμιο, σήμερα λόγω διαθεσιμότητας, το δυναμικό του αποτελούν 302, ενώ σύμφωνα με την αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει 659. Λόγω του μειωμένου προσωπικού παρατηρούνται δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση του έργου του Πανεπιστημίου αν και όπως επισημαίνει η κ. Τσιλίρη οι εργαζόμενοι εντατικοποιούν τη δουλειά τους πέραν των εργάσιμων ωρών και ημερών.

«Εκεί που είχαμε 4 – 5 υπαλλήλους στις γραμματείες τώρα εργάζονται 2 και οι συνάδελφοι εργάζονται παραπάνω για να βγει η δουλειά
. Ωστόσο παρατηρούνται δυσλειτουργίες. Για παράδειγμα η κάρτα σίτισης των φοιτητών ακόμα δεν έχει ανανεωθεί, αν και οι φοιτητές σιτίζονται. Τα δωμάτια της φοιτητικής εστίας δόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ένα πιστοποιητικό που χρειάζεται ένας φοιτητής αντί να το πάρει αυθημερόν θα το λάβει μετά από 2 ημέρες, ενώ καθυστέρηση μπορεί να υπάρξει για παράδειγμα και σε έναν διαγωνισμό».

Την ίδια ώρα η κυρία Τσιλίρη τονίζει ότι ο αριθμός των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών διαρκώς αυξάνεται, ενώ το προσωπικό μειώνεται. «Στο τέλος του 2011 η φοιτητική εστία είχε 37 υπαλλήλους και σήμερα έχει 20. Από το 2010 και μετά ο αριθμός των υπαλλήλων διαρκώς μειώνεται».

Ελευθερία Μακρυγένη
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ