2014-11-06 15:42:13
Φωτογραφία για Χάγη: Δεν θα διωχθεί το Ισραήλ για το ρεσάλτο στο τουρκικό πλοίο το 2010
EPA/TOLGA BOZOGLU

Στη φωτογραφία Τούρκοι διαδηλωτές συνοδεύουν με σκάφη το πλοίο Μαβί Μαρμαρά κατά τη διάρκεια της τελετής επιστροφής του στην Κωνσταντινούπολη τον Δεκέμβριο του 2010, μετά την επίθεση ισραηλινών καταδρομέων στον στολίσκο που προσπαθούσε να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Δεν θα υπάρξει δίωξη κατά του Ισραήλ από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για το ρεσάλτο των ειδικών του δυνάμεων στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μαρμαρά, το 2010, ενώ το τελευταίο κατευθυνόταν προς τη Λωρίδα της Γάζας, για να σπάσει τον ναυτικό της αποκλεισμό.

Η εισαγγελέας του δικαστηρίου, Φατού Μπενσούντα, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μολονότι «υπάρχει λογική βάση στις υπόνοιες ότι διαπράχθηκαν εγκλήματα πολέμου».

Η κ. Μπενσούντα τόνισε ωστόσο ότι το δικαστήριο δίνει προτεραιότητα σε εγκλήματα πολέμου μαζικής και όχι περιορισμένης κλίμακας.

Εννέα Τούρκοι ακτιβιστές, πολλοί εκ των οποίων ανήκαν στο χώρο της ισλαμιστικής Ακροδεξιάς, είχαν χάσει τη ζωή τους κατά την επιχείρηση των Ισραηλινών κομάντο.

Στον στολίσκο ο οποίος κατευθυνόταν προς τη Γάζα συμμετείχαν έξι πλοάρια και το ρεσάλτο πραγματοποιήθηκε 130 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών του Ισραηλ, σε διεθνή ύδατα.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες κατέβηκαν στο κατάστρωμα με σκοινιά από ελικόπτερα, συγκρούστηκαν με τους Τούρκους ακτιβιστές και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ.

Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ