2014-11-06 16:42:14
Φωτογραφία για Ο Βουλευτής Ηρακλείου Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης συναντήθηκε με τον Αλκιβιάδη Καλαμπόκη
Αναζητώντας νέες διαδρομές που οδηγούν στην οικονομική ανάκαμψη της Κρήτης και ενισχύουν τη γενικότερη δυναμική του νησιού... ο Βουλευτής Ηρακλείου, των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης, κάλεσε σε συνάντηση τον κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη, Πρόεδρο Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης. «Ελάχιστοι βουλευτές επεδίωξαν να με συναντήσουν, για να λάβουν ενημέρωση από τον αρμόδιο φορέα εξαγωγέων Κρήτης», σχολίασε ο κ. Καλαμπόκης. Ο οποίος συνέχισε, παρουσιάζοντας τα δεδομένα που ισχύουν τόσο στην παραγωγή όσο και στην πώληση των κρητικών προϊόντων.

Ο πρόεδρος επέστησε την προσοχή του βουλευτή σε δύο παράγοντες που μπορούν να φέρουν την επιθυμητή αλλαγή. Πρόκειται για την εκπαίδευση των παραγωγών σε όλα τα στάδια της επεξεργασίας ενός αγαθού -από την παραγωγή ως την τυποποίηση, ώστε το προϊόν να φτάνει αναλλοίωτο στον καταναλωτή χωρίς να χάνει τις θρεπτικές του ιδιότητες- και για την προώθηση των προϊόντων, μέσω προβολής στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.


Στο σημείο αυτό, ο κ. Δαμαβολίτης παρενέβη, προτείνοντας τη χρήση ζεόλιθου στον αγροτικό τομέα, που σε συνδυασμό με τους προαναφερθέντες παράγοντες, μπορεί να συνεισφέρει στην ποιοτική αναβάθμιση των κρητικών προϊόντων. Επίσης, τονίστηκε και ο καθοριστικός ρόλος των τοπικών αρχών, στην επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Τέλος, αφού συμφώνησαν ότι, τα κρητικά προϊόντα μπορούν να ανταποκριθούν επάξια στο κάλεσμα της παγκόσμιας αγοράς για ποιοτικότερη παραγωγή και διάθεση, αμφότεροι δήλωσαν ότι εγκαινιάζουν μια νέα συνεργασία, με μοναδικό κίνητρο τη σωστή αξιοποίηση της κρητικής γης προς όφελος του νησιού.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ