2014-11-06 18:04:26
Φωτογραφία για Όλος ο διάλογος και η απειλητική δήλωση του υφυπουργού κατά της Λιάνας Κανέλη
«Δεν με εκφράζουν τα μεγάλα λόγια, δεν με εκφράζουν οι υπερβολές. Εχω τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο ορεινού χωριού της Αρτας με τους συμμαθητές μου και δεν δέχομαι να μου κάνετε εσείς μαθήματα. Δεν έχετε μεγαλώσει εκεί που μεγάλωσα εγώ, Δεν είχατε τους ίδιους συμμαθητές που είχα εγώ. Λοιπόν δεν ήμουν ευνοημένος. Σας αρέσει η ένταση κυρία Κανέλλη…», είπε ο κ. Στύλιος.

Η κυρία Κανέλλη του επισήμανε πως «εφόσον επιχειρείτε να βάλετε το θέμα με ταξικά κριτήρια αρνούμαι να ακούω την απάντησή σας. Σας κόβω στις εξετάσεις επειδή ήρθατε με το προσωπικό σας παράδειγμα να μιλήσετε για παιδιά που πεινάνε στην Ελλάδα…».

Ο υφυπουργός Παιδείας επανήλθε και εκστόμισε το αδιανόητο: «Τις εξετάσεις τις δίνουμε στον ελληνικό λαό. Η κυρία Κανέλλη θέλει Κασιδιάρη! Θέλει να με κάνει Κασιδιάρη αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης! Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη. Αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει κασιδιάρης και να το γνωρίζετε αυτό».


Λ. Κανέλλη «παρακαλώ;»

Γ. Στύλιος «θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη. Δεν θα γίνω Κασιδιάρης όμως. Γιατί έχω περάσει τις εξετάσεις αριστεύοντας και διότι τις εξετάσεις τις έδωσα τις δίνω στον Αρτινό λαό κάθε μέρα. Και δεν με ενδιαφέρει η δική σας η βαθμολογία η προσωπική. Με ενδιαφέρει η βαθμολογία του κόμματος και του φορέα τον οποίο εκπροσωπείτε αλλά η προσωπική σας δεν με απασχολεί».

Λ. Κανέλλη : «εγώ έκανα τον Κασιδιάρη, Κασιδιάρη ή ήταν από μόνος του; Σαν δεν ντρέπεσαι! Σαν δε ντρέπεσαι….»

Γ. Στύλιος «δεν θα σας ακολουθήσω στην ένταση και στην υπερβολή και στα μεγάλα λόγια»

Πυροσβεστικά επιχείρησε να επέμβει ο προεδρεύων Γιάννης Δριβελέγκας αλλά μάλλον τα έκανε χειρότερα καθώς κατηγόρησε την κυρία Κανέλλη ότι διακόπτει τον υφυπουργό: «να ντρέπομαι εγώ; Εσείς να ντρέπεστε που διακόπτετε τον υπουργό και δεν περιμένετε την απάντηση. Ορίστε μας. Και εσείς κύριε υπουργέ τι εκφράσεις είναι αυτές; Δεν μπορείτε να κάνετε έναν πολιτισμένο διάλογο για τρία λεπτά; Ηθελε να αποχωρήσει ας αποχωρήσει»

Γ. Στύλιος «μπορούσατε να της κλείσετε το μικρόφωνο κ. πρόεδρε»

Η συγγνώμη του Μεϊμαράκη

Η φράση εξόργισε την βουλευτή του ΚΚΕ που του απάντησε ότι πρέπει να ντρέπεται. Εμφανώς οργισμένη και δακρυσμένη εμφανίστηκε και στον διάδρομο του κοινοβουλίου κατευθυνόμενη στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής.

Λίγα λεπτά αργότερα ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως «εάν ήταν ανοικτή η Ολομέλεια θα ανέβαινα στο προεδρείο να ζητήσω συγγνώμη και να εκφράσω την λύπη μου για όσα ακούστηκαν. Βέβαια ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που λέει. Οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από την κυρία Κανέλλη. Θα το κάνω στην Διάσκεψη των Προέδρων».

Η βουλευτής εξήγησε ότι δεν την καλύπτει η συγγνώμη του Προέδρου καθώς ο υφυπουργός είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης και πως με τα όσα είπε «η κυβέρνηση υιοθετεί την υπερασπιστική γραμμή του Κασιδιάρη».

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ