2014-11-06 18:20:39
Φωτογραφία για Πάτρα: Αυτά είναι τα αρχαία που βρέθηκαν στην κατοχή 44χρονου στον Άγιο Βασίλειο
Συνελήφθη προχθές , το απόγευμα, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός, ηλικίας 44 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και για παράβαση της Νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομίας.

Για την ίδια υπόθεση, έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος δύο ακόμα ημεδαπών συνεργών του, ηλικίας 56 και 53 ετών, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομίας.

Ειδικότερα, την 31-10-2014, αργά το βράδυ, οι τρεις ημεδαποί μετέβηκαν σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του 44χρονου, όπου με τη χρήση σκαπτικού μηχανήματος ιδιοκτησίας του 56χρονου, προέβησαν σε λαθρανασκαφή διαμέτρου 6 μέτρων περίπου, την οποία στη συνέχεια επιχωμάτωσαν.

Στο πλαίσιο για την αναζήτηση των δραστών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 44χρονου, στην Πάτρα, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν 18 μαχαίρια (κυνηγετικά και στιλέτα), 8 φυσίγγια πολεμικού όπλου και μία γεμιστήρα.

Το σκαπτικό μηχάνημα κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης αξιόποινων πράξεων, ενώ οι δύο συνεργοί του δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων του αυτοφώρου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ έγινε παραγγελία για διενέργεια αυτοψίας στο χώρο από την ΣΤ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ