2014-11-06 19:25:28
Φωτογραφία για Πάτρα: Έλλειψη κονδυλίων για τον καθαρισμό χειμάρρων ενόψει χειμώνα
Ο Συντονισμός των δράσεων σε θέματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία ενόψει της έναρξης της νέας αντιπλημμυρικής περιόδου απασχόλησε τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, το οποίο συνεδρίασε στις 3 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Πατρέων, κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Πατρέων. Στη διάρκειά του έγινε και ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου. Ωστόσο διαπιστώθηκε η έλλειψη κονδυλίων για τον απαραίτητο καθαρισμό χειμάρρων και την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης ζημιών.

Συγκεκριμένα:

Μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου και όλων των παρισταμένων επί των ανωτέρω δύο θεμάτων ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

Να εκτελεστούν εργασίες προληπτικού καθαρισμού των χειμάρρων ανάλογα με τις δυνατότητες του Δήμου λόγω έλλειψης κονδυλίων. Σημειώνεται ότι στο Δήμο μεταβιβάστηκε η αρμοδιότητα καθαρισμού των χειμάρρων χωρίς να συνοδεύεται από ανάλογες πιστώσεις.Να ζητηθεί επιπλέον χρηματοδότηση του Δήμου Πατρέων για τον καθαρισμό των χειμάρρων και για εργασίες αποκατάστασης ζημιών από πλημμυρικά φαινόμενα.Να βελτιωθεί – συντηρηθεί το ορεινό οδικό δίκτυο .Να ενεργοποιούνται άμεσα όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του Νομού και να συνεργάζονται στενά με τις υπηρεσίες του Δήμου όταν εκδηλώνονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και να εξασφαλίζεται η ετοιμότητα του προσωπικού και των μηχανικών μέσων για την αντιμετώπιση όποιων προβλημάτων προκύψουν.Να ζητηθεί η συμμετοχή των Εθελοντικών Οργανώσεων στην διαχείριση κρίσεων και φυσικών καταστροφών.

Στη συνεδρίαση του Οργάνου ήσαν παρόντες οι:

Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προσόδων, Τοπικής Οικονομίας & Πολιτικής Προστασίας
. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣΑντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού Περιβάλλοντος & Έργων Υποδομής. ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΜΟΣΑντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου, Καθαριότητας – Ανακύκλωσης & Μηχανολογικού Εξοπλισμού. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΔΑΣΠροϊστάμενος τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Αχαΐας. Νικόλαος ΓυφτάκηςΔιοικητής Π.Υ. Ν. ΑΧΑΙΑΣ Πύραρχος ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και ο Υποπυραγός ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣΔιοικητής 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αντιπύραρχος Ιωάννης Πετρούτσος και ο Αντιπύραρχος ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΕΜΠΙΛΗΣΑστυνομικός Yποδιευθυντής ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΟΥΡΑΣΕκπρόσωπος Κ.Ε.Τ.Χ. Ταξίαρχος ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΥΣΟΥΡΑΚΗΣ και ο Υπολοχαγός ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΑΧΟΣΕκπρόσωπος Λιμεναρχείου Πατρών: Σημ/ρος Λ.Σ. ΜΑΡΙΑ ΑΙΒΑΛΗΕκπρόσωπος Κτηματικής Υπηρεσίας Πατρών ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΓΚΛΕΣΗΣΕκπρόσωπος Δ/νσης Περιβάλλοντας Ενέργειας και Πρασίνου Νικόλαος ΒλασταράκηςΕκπρόσωπος Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων ΕΛΕΝΗ ΜΠΙΡΛΗ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΚΛΗ, Κοινωνική ΛειτουργόςΕκπρόσωπος εθελοντικής οργάνωσης Σώματος Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ: Ανδριάνα Φιλοπούλου και ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣΕκπρόσωπος εθελοντικής οργάνωσης Σωματείου Εθελοντών Πυροσβεστών Ν. Αχαϊας: Αναστάσιος Ροδόπουλος και ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΛΙΚΗΣΕκπρόσωπος Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Πελοποννήσου: Κων/νος Κατσαριώτης και ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΟΥΡΑΚΗΣΕκπρόσωποι Εθελοντικής Ομάδας «Πυρόσβεσης – Διάσωσης Βραχναιίκων» ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ και ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΛΕΙΣΑΡΗΣΕκπρόσωποι Ελληνικής Ομάδας διάσωσης «Παράρτημα Αχαΐας» ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ και ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣΕκπρόσωπος εθελοντικής οργάνωσης «Ο Άγιος Βασίλειος» ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Γεωργακόπουλος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ