2014-11-06 20:53:20
Φωτογραφία για ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ... «ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ!»
Ο Μενέλαος Κοκκινάκης έκανε ντεμπούτο ως αρχηγός του Ολυμπιακού στην Ευρώπη και μίλησε στο "sport-fm.gr" για την νίκη επί της Ποζογίλνιτσα

Αναλυτικά Απόντος του Κώστα Χριστοφιδέλη, ο Μενέλαος Κοκκινάκης ανέλαβε -για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό ματς- την αρχηγία του Ολυμπιακού στο εκτός έδρας ματς με την Αυστριακή Ποζογίλνιτσα στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο νεαρός ακραίος των ερυθρόλευκων είχε ηγετικό ρόλο όχι μόνο τυπικά, αλλά και ουσιαστικά, έχοντας 14 πόντους και μακράν το καλύτερο ποσοστό αποτελεσματικότητας στον αγώνα με 67%, οδηγώντας την ομάδα του σε νίκη με 3-1.

Με δικά του σερβίς οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να πάρουν το 3ο σετ, όταν πήγε στην γραμμή στο 13-14 και το σκορ διαμορφώθηκε σε 13-19 λίγο αργότερα.

«Παίξαμε με μία άγνωστη ομάδα για εμάς. Μέτρησε η θέληση και η αποφασιστικότητα που είχαμε και πήραμε μία δύσκολη νίκη. Οι πρεμιέρες πάντα κρύβουν εκπλήξεις και στην Ευρώπη ιδιαίτερα δεν είναι καθόλου εύκολο να κερδίσεις εκτός έδρας και με καθαρό σκορ
. Δεν κάναμε σούπερ εμφάνιση, αλλά παίξαμε όσο χρειάστηκε για να πάρουμε την νίκη. Στο 1ο σετ ήμασταν πιο σφιγμένοι γιατί θέλουμε να πετύχουμε πράγματα στην Ευρώπη. Ευτυχώς απελευθερωθήκαμε γρήγορα. Αυτό το τρίποντο μας δίνει δύναμη για την αναμέτρηση με την Καζαν», σχολίασε αρχικά.

«Έχουμε 14 σημαντικούς παίκτες»

Για την απουσία του Χριστοφιδέλη και το γεγονός ότι ήταν πρώτη φορά αρχηγός της ομάδας στην Ευρώπη είπε: «Ο Κώστας είναι μεγάλη απουσία για τον Ολυμπιακό. Είναι έμπειρος και ηρεμεί την ομάδα. Όμως πολλά παιδιά έχουμε αποκτήσει πλέον τις απαιτούμενες εμπειρίες για να ανταπεξέλθουμε σε δύσκολες καταστάσεις. Για μένα ήταν ένα όνειρο κάποια στιγμή να είμαι αρχηγός του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Είναι όμως σίγουρα και μεγάλη ευθύνη. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνδυάστηκε με την νίκη χάρις φυσικά την βοήθεια όλων των συμπαικτών μου. ».

Αναφορικά με τις αλλαγές που βοήθησαν στο 4ο σετ ο 21χρονος ακραίος είπε: «Στον Ολυμπιακό είμαστε 14 παίκτες όλοι σημαντικοί. Ο καθένας ξέρει τον ρόλο του ανά πάσα στιγμή και είναι έτοιμος να προσφέρει όταν χρειαστεί. Γενικά στο παιχνίδι μου βγάζω πολύ πάθος, αλλά χθες προσπάθησα παραπάνω γιατί χρειαζόταν για να… ξεμπουκώσουμε από το δύσκολο ξεκίνημα».

«Το λιγότερο να μην βάλουμε το σήμα στην φανέλα»

Τέλος για τα χρώματα με τα οποία αγωνίστηκαν οι «ερυθρόλευκοι» τόνισε: «Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για τον Ολυμπιακό να παίζει με πράσινη φανέλα στο λίμπερο, αλλά αυτοί είναι οι κανονισμοί. Γνωρίζω ότι η διοίκηση έκανε μεγάλη προσπάθεια να το αποφύγει. Το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να μην βάλουμε το σήμα της ομάδας στην φανέλα. Όσον αφορά τις μπλε εμφανίσεις είναι αυτές που έχει δηλώσει η ομάδα να παίζει εκτός έδρας, ανεξάρτητα με τα χρώματα του αντιπάλου».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ