2014-11-07 07:40:30
Φωτογραφία για Χέρι στο Διαδίκτυο θέλουν να βάλουν οι Βρετανοί
Υπό το φόβο ότι διεθνείς τρομοκρατικές και ένοπλες οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, χρησιμοποιούν την τεχνολογία των κινητών και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διασπείρουν τα μηνύματά τους, ο νέος διευθυντής της βρετανικής υπηρεσίας Πληροφοριών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη μεγαλύτερης παρακολούθησης των πολιτών. Ο Ρόμπερτ Χανιγκαν, στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση ως επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας Πληροφοριών και Παρακολούθησης GCHQ (Government Communications Headquarters) κατηγόρησε τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας των ΗΠΑ ότι έχουν εξελιχθεί «σε δίκτυα διοίκησης και ελέγχου προσφιλή σε τρομοκράτες» και ότι πρέπει να συμβάλουν περισσότερο στο έργο των υπηρεσιών ασφαλείας και επιβολής του νόμου. Αλλωστε, όπως τόνισε «η προστασία της ιδιωτικής σφαίρας δεν υπήρξε ποτέ απόλυτο δικαίωμα». 

Ο Ρόμπερτ Χάνιγκαν δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος, περισσότερο από κάθε άλλη ένοπλη οργάνωση στο παρελθόν, χρησιμοποιεί την τεχνολογία των κινητών και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως τα Twitter, Facebook και WhatsApp για να διασπείρει το μήνυμά του κρυμμένο πίσω από πολύπλοκα εργαλεία κρυπτογράφησης και δημιουργώντας μεγαλύτερα προβλήματα από ποτέ στις υπηρεσίες ασφαλείας
. «Το GCHQ και οι αδελφές υπηρεσίες, το ΜΙ5 και Secret Intelligence Service, δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αυτά με την ύψιστη αποτελεσματικότητα χωρίς μία μεγαλύτερη υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα, περιλαμβανομένων των μεγαλύτερων εταιρειών υψηλής τεχνολογίας που κυριαρχούν στο Διαδίκτυο», υποστηρίζει σε άρθρο του που δημοσιεύεται στους «Financial Times».

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ