2014-11-07 10:17:17
Φωτογραφία για Πάτρα: Τα βασικά για την αντιπλημμυρική προστασία γιατί δεν υπάρχουν χρήματα
Παρεμβάσεις στα ιδιαίτερα επικίνδυνα σημεία και όχι σε όλα όσα χρειάζεται για να υπάρχει πλήρης αντιπλημμυρική θωράκιση ενόψει χειμώνα, θα κάνει ο Δήμος Πατρέων, λόγω των περιορισμένων οικονομικών πόρων. Το ζήτημα αναδείχτηκε στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr o Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Μελάς για την πολιτική προστασία ο Δήμος χρηματοδότήθηκε με το ποσό των 326.000 ευρώ για να καλύψει τα τμήματα της αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας κι εξηγεί ότι δεν μπορεί ο Δήμος να αντα ποκριθεί σε όλο αυτό το φάσμα. Το μεγαλύτερο μέρος απορροφά η αντιπυρική προστασία και σε ότι αφορά στην αντιπλημμυρική θα γίνουν καθαρισμοί χειμάρρων μόνο στα πολύ επικίνδυνα σημεία, με βάση τα δεδομένα προηγουμένων ετών.

Επιπλέον ο Δήμος δεν έχει ούτε τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό για να προχωρήσει σε εκτεταμένους καθαρισμούς χειμάρρων . Σύμφωνα με τον κ. Μελά κάποια μηχανήματα που διαθέτει ο Δήμος είναι μικρά για τις παρεμβάσεις σε κάποιος χείμαρρους με αποτέλεσμα να χρειάζεται ενοικίαση μηχανημάτων, ενώ έχει γίνει προσπάθεια για όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία. Αλλά αν εκδηλωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα η κατάσταση θα είναι δύσκολη.


Εξάλλου, ο Δήμος επισημαίνει ότι μεταβιβάστηκε η αρμοδιότητα καθαρισμού των χειμάρρων χωρίς να συνοδεύεται από ανάλογες πιστώσεις, ενώ μεταξύ άλλων στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου αποφασίστηκε να ζητηθεί επιπλέον χρηματοδότηση του Δήμου Πατρέων για τον καθαρισμό των χειμάρρων και για εργασίες αποκατάστασης ζημιών από πλημμυρικά φαινόμενα.

Ελευθερία Μακρυγένη
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ