2014-11-07 17:47:17
Φωτογραφία για Ακραία καιρικά φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Ο καιρός το Σαββατοκύριακο
Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή σε ολόκληρη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τα χιόνια στα ορεινά και τις καταιγίδες που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, οι οποίες μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώραςΣύμφωνα με το έκτακτο δελτίο ακραίων καιρικων φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολιγική Υπηρεσία, από νωρίς το μεσημέρι θα σημειωθούν στα δυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 8 μποφόρ στα πελάγη.

Ειδικότερα, ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία ενώ θα επεκταθούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.


Η πρόγνωση καιρού για το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σε ολόκληρη τη χώρα. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν πρώτα στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Πηγή: zougla
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ