2014-11-07 19:59:43
Φωτογραφία για Γιατί βιάστηκε τόσο πολύ η Π.Ο.Ε.Σ;;;
Γράφει ο  Δημήτρης Καμπουρίδης

Γεν. Γραμματέας Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. 

Στις 5 Νοεμβρίου η Π.Ο.Ε.Σ. κοινοποιεί ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Αντώνη Σαμαρά, στην οποία εν ολίγοις αναφέρει ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή στους μισθούς των στρατιωτικών, ούτε στη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου ‘14 ( που καταβάλλεται τον Νοέμβρη).

Κατ’αρχάς θέλω να σταθώ στην συχνότητα που αποστέλλει πλέον η Π.Ο.Ε.Σ. επιστολές προς τον Πρωθυπουργό.

Νομίζω πως είναι η τρίτη που αποστέλλεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν πιστεύω πως επί της ουσίας αυτές οι συνεχόμενες επιστολές βοηθούν κάπου, εκτός φυσικά από κάποιον «χώρο» που κερδίζουν στα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε.

Η δεύτερη ένσταση μου είναι σχετικά με την «αναστάτωση» που προκάλεσε η επιστολή στους συναδέλφους στρατιωτικούς (αλλά και σε αυτούς των Σ.Α) για τη μη μεταβολή των μισθών τους το μήνα Νοέμβριο, όπως αυτοί ανέμεναν. Όπως όλα δείχνουν από τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις, αυτό ήταν εντελώς λανθασμένη πληροφόρηση, που προκάλεσε ανησυχία άνευ λόγου και αιτίας. Εκτός πάλι φυσικά, αν αυτός ήταν ο σκοπός της.


Τέλος, δεν μπόρεσα να καταλάβω τη «βιασύνη» για τη δημοσιοποίηση αυτής της ανοιχτής επιστολής. Είναι γνωστό πως το CD της μισθοδοσίας των στελεχών αποστέλλεται στην Δ24 του Γ.Λ.Κ. αργότερα και μετά την 18η του μήνα, πράγμα μάλιστα που επισημάνθηκε στον πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Σ. κ. Ανέστη Τσουκαράκη. Χωρίς λοιπόν να έχει επιβεβαιωθεί το γεγονός ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στη μισθοδοσία τον Νοέμβριο, η επιστολή δημοσιοποιήθηκε με ανεξήγητη βιασύνη, με αποτέλεσμα να εκτεθεί η Π.Ο.Ε.Σ.

Όλα τα παραπάνω όπως είναι φυσικό, μου έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό και με έχουν βάλει σε πολλές σκέψεις. Η αλήθεια είναι πως και το ύφος της επιστολής δεν με βρίσκει και πολύ σύμφωνο, όπως και το γενικότερο πνεύμα της, αλλά στην παρούσα φάση ήθελα μόνο να σταθώ στην «αναστάτωση» που προκάλεσε και στην βιαστική πληροφόρηση που έδωσε. Δεν θα βιαστώ κι εγώ λοιπόν να βγάλω συμπεράσματα, αλλά το βέβαιο είναι ότι προσωπικά έχουν αρχίσει να μου μπαίνουν «μαύρες» σκέψεις.

Υ.Γ. Η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. δεν υιοθέτησε την επιστολή της Π.Ο.Ε.Σ. και γι’αυτό το λόγο η επίσημη σελίδα της ήταν μία από τις ελάχιστες που δεν την κοινοποίησαν.

ΠΗΓΗ: http://espekm.gr/home/?p=2130
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ