2014-11-07 20:57:50
Φωτογραφία για Η Apple έχει μπλοκάρει τον ιό WireLurker
Εχθές αναφερθήκαμε σε ένα καινούργιο ιό malware τον WireLurker που εντόπισε το Palo Alto Networks και σας έγραψα τον τρόπο για να δείτε αν τον έχετε στην συσκευή σας iphone/ipad Ο ιός αυτός όμως δεν χτυπά μόνο τις ios συσκευές αλλά και τα Mac όπου βρισκόταν καλά κρυμμένος μέσα σε εφαρμογές του AppStore για mac και όταν κατεβάζατε το πρόγραμμα είχε την δυνατότητα να εντοπίζει πότε συνδεόταν ένα iphone και να να του εγκαθιστά το μολυσμένο πρόγραμμα όπου τρέχοντας στο παρασκήνιο έπαιρνε πολύτιμες πληροφορίες.

Η Apple αφού ενημερώθηκε έδρασε αστραπιαία και έκανε ανάκληση του πιστοποιητικού από αυτές τις εφαρμογές και μάλιστα απάντησε στους χρήστες να μην κατεβάζουν εφαρμογές από τρίτους προγραμματιστές εκτός του store.

Υπολογίζεται πως από εχτές έχουν κατεβάσει τον ιό πάνω από 350.000 χρήστες και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο αφού ο ιός πολλαπλασιάζεται.

Αν και φαίνεται πως το πρόβλημα περιορίστηκε εντούτοις και το Kaspersky Lab προτείνει να μην κατεβάζουμε κινέζικες εφαρμογές καθώς πιστεύετε πως ο ιός προέρχεται από εκεί
argonaytis-iphone
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ