2014-11-07 22:04:34
Φωτογραφία για ΥΠΟΙΚ: Ναι, υπάρχει ένταση και αναταράξεις, αλλά συζητάμε για την επόμενη μέρα
«Έτσι είναι. Πρώτα θα ολοκληρωθεί η ανασκόπηση και μετά θα έρθει η συμφωνία». Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση στις... δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που δόθηκε από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών.

«Είναι προϋπόθεση να ολοκληρωθεί το review» σχολίαζαν οι ίδιες πηγές, για να προσθέσουν μέ νόημα: «Ωστόσο, εμείς συζητάμε για την επόμενη μέρα και το γεγονός ότι συζητάμε είναι ένα βήμα μπροστά. Δεν λέμε ότι είναι μία συζήτηση χωρίς προβλήματα, χωρίς αναταράξεις. Και οι άλλοι έχουν τις θέσεις τους».

«Αλλά» λένε στο ΥΠΟΙΚ, «αν λέγαμε, έξι μήνες πριν, ότι συζητάμε για γραμμή πίστωσης και όχι για νέο δάνειο, τι θα έλεγε ο κόσμος, αυτός που καταλαβαίνει το κλίμα; Θα πίστευε ότι δεν θα μιλάμε για νέα μέτρα; Και όμως, δεν μιλάμε για νέα μέτρα. Υπάρχει σαφέστατη αλλαγή στάτους που, ναι, γίνεται με ένταση».

«Συζητάμε επίσης μόνο για διαρθρωτικά μέτρα, δεν λέμε για μείωση μισθών και συντάξεων, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Προλαβαίνουμε έως τις 8 Δεκεμβρίου (σ.σ. ημερομηνία της τελευταίας συνεδρίασης του Eurogroup για το 2014)» εκτιμά η ελληνική πλευρά. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ