2014-11-08 08:30:07
Φωτογραφία για Ο Λετονός ΥΠΕΞ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι είναι ...
«Με περηφάνια ανακοινώνω ότι είμαι γκέι, καλή τύχη σε όλους σας». Με αυτές τις λίγες λέξεις και χρησιμοποιώντας το tag #proudtobegay, ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας, Έντγκαρς Ρίνκεβιτς, αποφάσισε να ανακοινώσει την Παρασκευή μέσω Twitter ότι είναι ομοφυλόφιλος.

O Ρίνκεβιτς βρήκε το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά, αφού ζει και εργάζεται σε ένα περιβάλλον συντηρητικό και ομοφοβικό, σε μια χώρα όπου οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου θεωρείται ακόμη ταμπού.

Έτσι, με το παρακάτω λιτό «τιτίβισμα» αποφάσισε να βάλει τέλος στη φημολογία αναφορικά με τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, παρά τα όποια εμπόδια μπορεί να συναντήσει στο άμεσο μέλλον.

Μάλιστα, όχι μόνο ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος, αλλά τάχθηκε υπέρ της νομικής αναγνώρισης των σχέσεων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, γράφοντας στον γνωστό ιστότοπο: «Η χώρα μας πρέπει να δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο για κάθε είδους σχέσεις, θα πολεμήσω για να το αποκτήσουμε. Γνωρίζω ότι αυτό θα προκαλέσει αμέσως μεγάλη υστερία, όμως #proudtobegay».

Όσον αφορά τις πρώτες αντιδράσεις, αρκετοί πολιτικοί έσπευσαν να τον συγχαρούν, κάνοντας λόγο για έναν γενναίο άντρα».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ