2014-11-08 08:23:06
Φωτογραφία για Ανάγκη δημιουργίας ενιαίου λιμενικού συστήματος
Την αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός νέου οργανωτικού μοντέλου των λιμενικών ταμείων που θα αξιοποιεί την ανεκμετάλλευτη έως τώρα δυναμική τους προς όφελος των πολιτών, ανέδειξε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης με θέμα την αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λιμενικών και δημοτικών λιμενικών ταμείων της χώρας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βαρβιτσιώτης προχώρησε σε μια συνοπτική παρουσίαση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λιμενικών ταμείων που ισχύει σήμερα και με αιχμή τις περισσότερες περιπτώσεις δημοτικών λιμενικών ταμείων, ανέλυσε τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζει.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχος Αμαρασίου, Γιώργος Πατούλης, επισήμαναν την αναγκαιότητα της θέσπισης ενός πλαισίου διαβούλευσης προς αυτήν την κατεύθυνση, πάνω στο οποίο θα θεμελιωθεί η δημιουργία ενός ενιαίου λιμενικού συστήματος, τονίζοντας και εκείνοι από την πλευρά τους, όμως, ότι θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε λιμανιού.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ