2014-11-08 10:23:06
Φωτογραφία για Έτοιμη η χερσαία έκδοση του αντιαεροπορικού συστήματος Aegis για την νατοϊκή βάση στην Ρουμανία!
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποίησε με επιτυχία τον έλεγχο του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Aegis, μετέδωσαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές του Πενταγώνου.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν στο  πρακτορείο Reuters, ότι οι δοκιμές έδειξαν τον επιτυχή εκσυγχρονισμό του συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της  χερσαίας έκδοσης του Aegis, το οποίο  θα τοποθετηθεί στην νατοϊκή βάση Deveseu, στην νότια Ρουμανία, όπως αναφέραμε και στο pentapostagma.gr, το 2015, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA «Novosti».

Σε δοκιμές που πραγματοποίησε στην Χαβάη  αμερικανικό αντιτορπιλικό, κρίθηκαν ως απολύτως επιτυχείς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το αντιαεροπορικό σύστημα  Aegis, κατέστρεψε ταυτόχρονα τρεις καθορισμένους στόχους,   δύο βλήματα τύπου κρούζ  και έναν βαλλιστικό πύραυλο .

Το 2002 οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρθηκαν από τη συμφωνία που υπεγράφη με τη Ρωσία για την πυραυλική άμυνα (που επιτρέπει στα μέρη να δημιουργήσουν μόνο ένα είδος συστήματος  αντιπυραυλικής άμυνας, περιορίζοντας την θέση, το μέγεθος και την δύναμη του).


Από τότε οι ΗΠΑ σχεδίασαν την εγκατάσταση πυραύλων αναχαίτισης στην Πολωνία και ραντάρ  μακράς εμβέλειας στην Τσεχία , τα οποία είναι ικανά να καταστρέψουν ρωσικούς πυραύλους τύπου ICBM. Τα σχέδια αυτά η Μόσχα τα θεώρησε ως άμεση απειλή για τις πυρηνικές δυνατότητες της και την στρατηγική σταθερότητα.

Το 2009, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε αρνητικός σχετικά  με τις πολιτικές προσαρμογής της αντιπυραυλικής άμυνας, αρνούμενος να υλοποίηση σχέδιο ανάπτυξης πυραύλων στην Πολωνία και  σταθμού ραντάρ στην Τσεχία , αλλά αποφάσισε την τοποθέτηση   ναυτικής έκδοσης πυραύλων ανάσχεσης  SM-3 στην Μεσόγειο και την «βόρεια» θάλασσα, και πυραύλων SM-3 επί κινητών μονάδων στην κεντρική Ευρώπη.

Υπάρχουν σε εξέλιξη συνομιλίες μέσα στο ΝΑΤΟ σχετικά με την τοποθέτηση στοιχείων αντιπυραυλικής άμυνας  σε  Ρουμανία,  Τουρκία,  Πολωνία και  Ισπανία. Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την κατασκευή μέσα στο  2015 βάσης  πυραύλων  SM-3 στην Πολωνία, και το 2018  στη Ρουμανία, ενώ το 2020 , αναμένεται η ολοκλήρωση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη.

Το 2013 οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν τον επαναπροσανατολισμό των προσπαθειών τους στον τομέα της αντιπυραυλικής άμυνας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, αναβάλλοντας  τουλάχιστον μέχρι το 2022 την ανάπτυξη σε  Ρουμανία και  Πολωνία των βαλλιστικών πυραύλων ανάσχεσης  τύπου ICBM και SLBM.

Η Μόσχα έχει δηλώσει για την νατοϊκή  «ευρωπαϊκή αντιπυραυλική άμυνα» ότι εξακολουθεί να την θεωρεί ως απειλή, για τις πυρηνικές δυνατότητες της, αν και το ΝΑΤΟ διαβεβαιώνει ότι οι πύραυλοι κατευθύνονται μόνο κατά του Ιράν .

Τον Μάρτιο του 2014, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, διέκοψαν τον διάλογο με την Ρωσία για την αντιπυραυλική άμυνα, λόγω της ουκρανικής κρίσης, ενώ οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αναβαθμίσουν  πυραύλους που εμπεριέχουν  τεχνολογία αιχμής. Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ