2014-11-08 11:35:36
Φωτογραφία για Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα κληθούν να το επιστρέψουν
Με ρυθμούς… γεωμετρικής προόδου αυξάνονται τα αιτήματα για το επίδομα θέρμανσης μετά και την πτώση της τιμής του πετρελαίου διεθνώς αλλά και τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

«Πράγματι τώρα που είναι φθηνότερο, ενδιαφέρονται. Θα ήταν καλύτερο και θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα εάν πράγματι ήταν στα επίπεδα του 2011 με τον ΕΦΚ στα 60 ευρώ» δήλωσε o πρόεδρος των πρατηριούχων Γιώργος Ασμάτογλου.

Σχεδόν μισό εκατομμύριο οι αιτήσεις για το φετινό επίδομα!

Από τις 21 Οκτωβρίου που άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Τaxisnet μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί 480.000 αιτήσεις και έχουν γίνει δεκτές 440 χιλιάδες.

Τα χρήματα για όσους έλαβαν το πράσινο φως από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αναμένεται να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

«Χρειάζεται ένας χρόνος για να γίνουν όλα αυτά. Δεν γίνονται από τη μια ημέρα στην άλλη. Από ότι υπολογίζουμε και από τις προηγούμενες χρονιές που έχουμε δει είναι περίπου στις 20 ημέρες» αναφέρει ο κ. Ασμάτογλου.


Την ίδια ώρα, 90.000 πολίτες που έλαβαν την προκαταβολή ύψους 40 έως 80 ευρώ, την χρονιά που πέρασε θα κληθούν να επιστρέψουν συνολικά 5,5 εκατ. ευρώ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αξιοποίησαν το ποσό για να αγοράσουν πετρέλαιο.

Ένα προς ένα τα βήματα για να υποβάλλετε αίτηση

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή για όσους θέλουν να υποβάλλουν αίτηση.

Οι φορολογούμενοι πρέπει να εισέλθουν στο www.gsis.gr, να επιλέξουν την σχετική εφαρμογή και να εισαγάγουν τους προσωπικούς κωδικούς εισόδου.

Στη συνέχεια θα πρέπει να δηλώσετε στοιχεία όπως η επιφάνεια της κατοικίας καθώς και αν επιθυμείτε να λάβετε ως προκαταβολή το 25% του επιδόματος. Το επίδομα καταβάλλεται αφού καταχωρηθούν τα στοιχεία του τιμολογίου αγοράς του πετρελαίου.

Το επίδομα είναι 35 λεπτά ανά λίτρο και με δεδομένο ότι το πετρέλαιο θέρμανσης ξεκίνησε να διατίθεται με τιμή περίπου 1,05 ευρώ ανά λίτρο σημαίνει ότι το καθαρό κόστος για ένα επιδοτούμενο νοικοκυριό είναι 70 λεπτά ανά λίτρο.

Το ύψος του επιδόματος ανά νοικοκυριό του κυμαίνεται από 52,5 έως και 1.050 ευρώ ανάλογα με την επιδοτούμενη ποσότητα ανά περιοχή.

Πηγή: Star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ