2014-11-09 07:05:12
Φωτογραφία για Πλήθος κόσμου τίμησε την απελευθέρωση της Μυτιλήνης με εκδηλώσεις και παρέλαση στην προκυμαία (ΦΩΤΟ)
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η 8η Νοεμβρίου στη Μυτιλήνη, η οποία ήταν στολισμένη και με φωταγωγημένα όλα τα δημόσια και δημοτικά καταστήματα από το πρωί της 7ης Νοεμβρίου.

Την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού εκπροσώπησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου και βουλευτές του νησιού μας.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε και ο βουλευτής επικρατείας των ΑΝ. ΕΛΛ Τερενς Κουίκ.

Από τις 7 το πρωί της Παρασκευής σήμαναν χαρμόσυνα όλες οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης, ενώ μια ώρα αργότερα η στρατιωτική μουσική της 98 ΑΔΤΕ παιάνιζε κατά μήκος των οδών της πόλης, θούρια και εμβατήρια.

Στις 9:15 έγινε η μεταφορά με πομπή της Εθνικής Σημαίας από το Παλαιό Δημαρχείο Μυτιλήνης στο φρούριο της πόλης, με την συμμετοχή στρατιωτικού αποσπάσματος.

Όταν η πομπή έφθασε εμπρός από το ξενοδοχείο «Γαλάζια Θάλασσα», ο Δήμαρχος Λέσβου κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Ναυάρχου Κουντουριώτη. Μετά την κατάθεση στεφανιού η πορεία συνεχίστηκε προς το φρούριο, όπου έγινε και η επίσημη έπαρση της σημαίας.


Την πομπή, της οποίας ηγήθηκε ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, συνόδευαν και οι Αρχές της πόλης.

Η επίσημη δοξολογία έγινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στις 10:30 το πρωί.

Η επιμνημόσυνη δέηση έγινε στις 11:15 στο Ηρώο Πεσόντων στο «Κιόσκι», όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφανιών από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, βουλευτές, το Στρατιωτικό Διοικητή, το Δήμαρχο Λέσβου, τους διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, τις αντιπροσωπείες των αποστράτων Αξιωματικών και των Αναγνωρισμένων Αντιστασιακών οργανώσεων, καθώς και από αντιπροσωπείες μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

-Η παρέλαση….

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην προκυμαία, με τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

 Η καθιερωμένη παρέλαση έγινε με κάθε μεγαλοπρέπεια, χωρίς κανένα έκτροπο.

Υπό τη μουσική υπόκρουση της μπάντας του Στρατού, μπροστά από την εξέδρα παρέλασαν το μοναδικό εν ζωή μέλος του Συνδέσμου Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου Λέσβου, τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρόσκοποι και οδηγοί καθώς και μέλη του Παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Η παρέλαση έληξε με στρατιωτικά τμήματα.

Την παρέλαση παρακολούθησαν επίσης από την εξέδρα των επισήμων, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, , ο αντιπεριφερειάρχης, η προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, οι βουλευτές του νησιού μας, κι εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών του τόπου κ.α.

Την παρέλαση παρακολούθησε και ο βουλευτής επικρατείας των ΑΝ. ΕΛΛ Τερενς Κουίκ.

Ο δήμαρχος Λέσβου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, αντιδήμαρχοι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου από την πλειοψηφούσα παράταξη για ακόμα μια φορά την παρέλαση την παρακολουθήσαν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων βάζοντας τον μοναδικό ανάπηρο πάνω στην εξέδρα.

ΠΗΓΗ: http://www.lesvospost.com/2014/11/blog-post_49.html
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ