2014-11-11 08:22:05
Φωτογραφία για Οι βιομήχανοι της Γερμανίας ζητούν περισσότερες δημόσιες επενδύσεις
Περισσότερες δημόσιες επενδύσεις ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών από την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ Έπειτα από μήνες διαλόγου για το ζήτημα αυτό, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προχώρησε την περασμένη εβδομάδα στην εξαγγελία για επιπλέον επενδύσεις ύψους δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ. Αλλά με έναν όρο: ότι το Βερολίνο θα επιτύχει τον στόχο τον οποίο έχει θέσει να ισοσκελίσει τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό το 2015.

«Αυτό είναι ένα καλό πρώτο βήμα, με το οποίο η κυβέρνηση δείχνει ότι έχει αντιληφθεί σε ποιο βαθμό το υψηλότερο επίπεδο επενδύσεων είναι σημαντικό για τη χώρα μας», δήλωσε ο Ούλριχ Γκρίλο σε συνέντευξη Τύπου.

Αλλά «χρειαζόμαστε περισσότερα, για να αρχίσει μια αληθινή έφοδος στο μέτωπο των επενδύσεων», πρόσθεσε δίχως να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό.

Στο σύνδεσμο συμμετέχουν οι μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας από τους κλάδους της τραπεζικής, της ενέργειας, του χονδρικού εμπορίου, του τουρισμού, των ασφαλειών κ.ά.


Τα επιπλέον 10 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση «θα έχουν θετικές συνέπειες στο [οικονομικό] περιβάλλον», εκτίμησε ο Γκρίλο, αποφεύγοντας ωστόσο να εκτιμήσει το ύψος των ιδιωτικών επενδύσεων που θα συμπαρασύρει η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων.

Ο Γκρίλο επέμεινε ότι υπάρχουν τεράστιες ανάγκες για επενδύσεις σε πολυάριθμους τομείς: ιδίως στις υποδομές και στις μεταφορές, στα ευρυζωνικά δίκτυα, στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, ώστε να «εξασφαλιστεί ότι η Γερμανία θα παραμείνει ανταγωνιστική στο μέλλον».

«Θα ήταν εντελώς εσφαλμένο να επιμείνουμε να τηρήσουμε αυστηρά τον στόχο του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού», εκτίμησε ο ίδιος, και εξήγησε πως οι επενδύσεις εξασφαλίζουν μελλοντική ανάπτυξη και κατά συνέπεια φορολογικά έσοδα για το κράτος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ