2014-11-20 19:32:36
Φωτογραφία για «ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΟΣ ΕΩΣ ΤΟ EUROGROUP, ΑΛΛΑ...»
«Υπάρχει ακόμα χρόνος να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να κλείσει το τρέχον πρόγραμμα, πριν το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, (ΑΜΠΕ), Ευρωπαίος αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες, προειδοποιώντας όμως πως «αν ξεπεράσουμε και τα τέλη της επόμενης εβδομάδας χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα, τότε είμαστε οριακά». Όπως είπε, «Αν δεν κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα, για να το θέσουμε ήπια, εκτός και αν παραταθεί το τρέχον πρόγραμμα».

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, η απόφαση για ενδεχόμενη παράταση του τρέχοντος προγράμματος θα πρέπει να ληφθεί πριν τη λήξη του, δηλαδή πριν τις 31 Δεκεμβρίου. Και αυτό γιατί η απόφαση θα πρέπει να εγκριθεί από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια, όχι μόνο από το γερμανικό. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που αποφασιστεί η Ελλάδα να μπει στη λεγόμενη «προληπτική γραμμή πίστωσης» (ECCL) του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), σημείωσε ο αξιωματούχος. Καταλήγοντας, ανέφερε ότι το τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδος θα μπορούσε να παραταθεί ακόμα και για 12 μήνες. Αυτό θα ήταν αναγκαίο, όπως είπε, και για τεχνικούς λόγους, λόγω διαφόρων ζητημάτων που σχετίζονται με τις κεφαλαιακές ανάγκες ορισμένων ελληνικών τραπεζών.


Απόψε,  στις 20:00, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και το οικονομικό επιτελείο θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την κατάληξη των σχεδόν καθημερινών επαφών των δύο πλευρών μέσω e-mails. Από την εξέλιξή της θα κριθεί εάν οι εκπρόσωποι των δανειστών θα ορίσουν ημερομηνία επιστροφής στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. Πάντως, ο κ. Χαρδούβελης καταθέτει αύριο Παρασκευή στη Βουλή τον προϋπολογισμό του 2015.

Αν και οι συζητήσεις με την τρόικα, μέσω τηλεδιασκέψεων και e-mail, αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς δεν γεφυρώνεται το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό του επόμενου έτους, η κυβέρνηση και χωρίς συμφωνία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μια ακόμη «μονομερή» ενέργεια, ύστερα από αυτή της ρύθμισης-μαμούθ των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Υπενθυμίζεται ότι θέση του κυβερνητικού συνασπισμού είναι ότι το επόμενο έτος δεν θα υπάρξει «κενό», ενώ οι δανειστές υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει απόκλιση άνω των 2 δισ. ευρώ.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΟΚ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΟΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ