2014-12-01 14:09:34
Φωτογραφία για Ποιο ακίνητο της εκκλησιαστικής περιουσίας  βγαίνει στο «σφυρί»;
Πιάνει δουλεία η Εταιρείας Αξιοποίησης Ακίνητης Εκκλησιαστικής Περιουσίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται να προωθηθούν σε ανοιχτούς διεθνείς οργανισμούς τα πρώτα προς  αξιοποίηση ακίνητα.

Η αρχή αναμένεται να γίνει με τα 82 στρέμματα που βρίσκονται κοντά στον Αστέρα  Βουλιαγμένης για τα οποία υπάρχει ενδιαφέρον ξένων και Ελλήνων επενδυτών.

Η συγκεκριμένη αξιοποίηση θα ξεκινούσε νωρίτερα ωστόσο υπήρχε ένα πρακτικό πρόβλημα, αυτό της μετεγκατάστασης του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης που φιλοξενείται στην έκταση και συγκεκριμένα στον αριθμό 28 της οδού Απόλλωνος στο Λαιμό της Βουλιαγμένης.

«Απαιτείται να υπάρχει ομοφωνία στο θέμα της αξιοποιήσεως της Εκκλησιαστικής Περιουσίας, γιατί η οικονομική ανεξαρτησία αποτελεί αναγκαίο όρο για την απρόσκοπτη συνέχεια της διακονίας μας προς τον Λαό» είχε σημειώσει ο  Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.


Το ακίνητο των 82 στρεμμάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες το  ακίνητο που θα προωθηθεί προς αξιοποίηση στη Βουλιαγμένη φέρεται να έχει προσεγγίσει το ενδιαφέρον αφενός του αραβοτουρκικού επενδυτικού σχήματος Jermyn Street και αφετέρου  Ελλήνων επιχειρηματιών.

Οι πληροφορίες που έκαναν λόγω για ενδιαφέρον επιχειρηματικού σχήματος από το Κατάρ που αρχικά είχε επαφές με την Αρχιεπισκοπή δεν δείχνουν να επιβεβαιώνονται.

Αν τα αποτελέσματα της πρώτης αυτής αξιοποίησης κριθούν ικανοποιητικά τότε θα προωθηθούν για αξιοποίηση και τα 1.200 στέμματα της περιοχής Φασκομηλίας, στην παραθαλάσσια περιοχή από λίμνη Βουλιαγμένης έως Βάρκιζα, και πιθανόν τμήματα των 25 χιλιάδων στρεμμάτων στην Πεντέλη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ