2014-12-27 10:14:07
Φωτογραφία για Γεροντόπουλος: Ο λαϊκισμός οδηγεί σε αδιέξοδο
Παρουσίαση του βιβλίου «Το πείραμα της Λατινικής Αμερικής" του δημοσιογράφου Ιάσονα Πιπίνη στον... ακριτικό Έβρο, απ’ τον ΥΦΥΠΕΞ Άκη Γεροντόπουλο

«Ο ποπουλισμός (λαϊκισμός) έχει οδηγήσει τις χώρες που τον ακολούθησαν σε αδιέξοδο. Η Λατινική Αμερική δεν είναι μακριά από την Ευρώπη και την Ελλάδα. Αυτοί που θεώρησαν ότι ο Τσάβες και η Αργεντινή μπορούν να αποτελέσουν τα πρότυπα για την Ελλάδα, ας δουν σήμερα που βρίσκονται αυτές οι χώρες. Ο μονόδρομος που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα είναι αυτός της Ευρώπης». Αυτά τόνισε μεταξύ των άλλων ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, στην παρουσίαση του βιβλίου πολιτικής ιστορίας "Το πείραμα της Λατινικής Αμερικής" του δημοσιογράφου του Mega Channel Ιάσονα Πιπίνη, που έγινε στον ακριτικό ´Εβρο.

Την εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, παρακολούθησαν αρκετοί κάτοικοι της πόλης καθώς και άλλων περιοχών του νομού Έβρου. Η κεντρική παρουσίαση του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας Αυτή τη φορά παρουσιάστηκε στους κατοίκους του ακριτικού νομού, όπου το ενδιαφέρον για το βιβλίο είναι ιδιαίτερα έντονο.


Για το βιβλίο μίλησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Έβρου Άκης Γεροντόπουλος, ο δημοσιογράφος Σταύρος Παπαθανάκης υπεύθυνος τη ιστοσελίδας "Βορέας" και η δημοσιογράφος Νατάσα Γκαρά, υπεύθυνη της εφημερίδας "Μεθόριος". Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Αναστασία Καραπατσιά.

«Το πείραμα της Λατινικής Αμερικής» (Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ)

Το πολιτικό πείραμα που ξεκίνησε το 1998 με την εκλογική νίκη του Ούγο Τσάβες στη Βενεζουέλα σηματοδότησε μια αριστερή στροφή σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Στο βιβλίο ξεδιπλώνεται η πολιτική διαδρομή του αμφιλεγόμενου ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης Ούγο Τσάβες, ο θάνατος του οποίου, το 2013, άφησε «ορφανή» τη λεγόμενη επαναστατική Αριστερά στη Λατινική Αμερική. Περιλαμβάνεται επίσης, η συνέντευξη που είχε δώσει στον δημοσιογράφο Ιάσονα Πιπίνη, στο Καράκας το 2010, στην οποία αναφερόταν στην οικονομική κρίση στη χώρα μας και στην επιθυμία του να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Ακόμα, η δράση των ένοπλων κινημάτων, η «Θεολογία της Απελευθέρωσης», οι «πτήσεις του θανάτου» που χρησιμοποίησαν οι δικτάτορες για την εξόντωση των αντιφρονούντων. Επίσης, το ξεχωριστό πολιτικό μοντέλο διακυβέρνησης, γνωστό ως «ποπουλισμός», η «Περουβιανή Επανάσταση» του πρώην Προέδρου του Περού Χουάν Βελάσκο Αλβαράδο, ανιψιός του οποίου είναι ο συγγραφέας του βιβλίου, ο δημοσιογράφος του MEGA Ιάσωνας Πιπίνης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα δημοφιλέστερα #hashtags του 2014
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα δημοφιλέστερα #hashtags του 2014
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ