2014-12-28 21:06:32
Φωτογραφία για Και Πατρινοί στο Norman Atlantic - Νεκρός ο Γιώργος Δούλης - ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από το φλεγόμενο πλοίο - Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά
20:41 Η εταιρεία που έχει ναυλώσει το πλοίο (ΑΝΕΚ) σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA υποστηρίζει μεταξύ άλλων:

Για την καταγγελία επιβάτη ότι υπήρξαν τρεις εστίες πυρκαγιάς: Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από τις πληροφορίες που έχουν.

Για το αν υπήρχαν επιβάτες στο γκαράζ: Λένε ότι γίνονται ισχυροί έλεγχοι ώστε να μην υπάρχουν επιβάτες μέσα στα αυτοκίνητα όσο ταξιδεύει. Αν υπήρξαν κάποιοι, λίγοι, δεν μπορεί να το γνωρίζει η εταιρεία.

Για τα στοιχεία ότι το πλοίο είχε προβλήματα: Η ΑΝΕΚ δεν είναι αρμόδια να απαντήσει. Η αρμοδιότητα ανήκει, υποστηρίζουν, στην πλοικτήτρια, αλλά όπως προσθέτουν αν υπήρχαν προβλήματα δεν θα έπρεπε να ταξιδέψει.

20:26 Όπως ανέφερε πριν λίγο ο Υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, 165 είναι πλέον οι διασωθέντες, ενώ υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά στο πλοίο. Υπάρχει όμως μεγάλη δυσκολία στην ρυμούλκησή του προς τις ιταλικές ακτές.


Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας το πλοίο έχει πάρει κλίση 7 μοιρών λόγω των νερών που έχουν μπει μέσα.

19:55 Ο Γιώργος Δούλης, είναι ο νεκρός άνδρας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο άνδρας βρέθηκε στη γλίστρα του πλοίου μαζί με τη σύζυγό του, Θεοδώρα, κατά την επιχείρηση εκκένωσης. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ο άνδρας έχασε τη ζωή του, ενώ η γυναίκα βρισκόταν επί ώρες εγκλωβισμένη στη γλίστρα.

19:44 Στο Μπρίντεζι της Ιταλίας φαίνεται τελικά ότι θα κατευθυνθεί το Norman Atlantic.

19:40 Ένας συγκλονιστικό βίντεο από το φλεγόμενο πλοίο ανέβασε πριν λίγο ιταλική ιστοσελίδα. Το βίντεο δείχνει φλόγες μέσα στο πλοίο ακριβώς δίπλα από τους έντρομους επιβάτες. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ: ilfattoquotidiano.it

19:19 Έλληνας φέρεται είναι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του στο φλεγόμενο Norman Atlantic. Αυτό μεταδίδουν εδώ και λίγα λεπτά τα ιταλικά ΜΜΕ.

19:09 Έντρομοι είναι οι επιβαίνοντες του πλοίου Norman Atlantic το οποίο ρυμουλκείται, προς την Αλβανία, όπως αναφέρουν πολίτες που βρίσκονται πάν στο πλοίο. Η φωτιά συνεχίζεται αυτή την ώρα. Ο κ. Νίκος Παπαθεοδωσίου που μίλησε πριν λίγο στον ALPHA επισήμανε ότι πλέον δεν υπάρχει βοήθεια από αέρος από τα Σούπερ Πούμα «Καιγόμαστε», φώναζε εμφανώς φοβισμένος ο κ. Παπαθεοδωσίου.

18:47 Στο Norman Atlantic, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον ένα νεκρό υπάρχουν και δύο τραυματίες. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται με τους διασωθέντες πλέον να έχουν ξεπεράσει τους 160.

ΩΡΑ 18:19 Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός. Ο άνδρας είχε εγκλωβιστεί στην γλίστρα διάσωσης του φλεγόμενου πλοίου. Στο ίδιο σημείο είχε εγκλωβιστεί και μια γυναίκα η οποία όμως διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο Μπρίντεζι. Συνολικά οι διασωθέντες έχουν φθάσει πλέον τους 158.

18:14 Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του άνδρα που εγκλωβίστηκε στην γλίστρα του πλοίου.

BINTEO από το NORMAN ATLANTIC στο λιμάνι της Πάτρας και από τις προσπάθειες διάσωσης

18:04 Στελέχη της ΑΝΕΚ διαψεύδουν ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του πλοίου.

17:52 Σύμφωνα με πληροφορίες Ιταλικών ΜΜΕ corriere.it που έφθασαν στο Λιμενικό υπάρχει ένας νεκρός. Με βάση το δημοσίευμα ο νεκρός είναι ένας άνδρας. Η σχετική πληροφορία όμως δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από καμία επίσημη Αρχή, ιταλική ή ελληνική.

17:42 Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού που έγινε πριν λίγα μόλις λεπτά: 149 άτομα έχουν διασωθεί. Εξ’ αυτών 9 άτομα βρίσκονται ήδη στο Λέτσε και ένας με πλοίο πλέει προ το Μπρίντεζι. Από την Κέρκυρα σηκώθηκαν αεροσκάφη Σικόρσκι που δεν κατάφεραν όμως να προσεγγίσουν το σημείο κι επιστρέφουν στο νησί. Τεράστια δυσκολία και αντίξοες συνθήκες, επικαλέστηκε ο εκπρόσωπος του Λιμενικούς κ. Λαγκαδιανός, επίσης είπε ότι οι εναέριες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτα.

ΩΡΑ 17:37 Δέκα Έλληνες έχει διασώσει μέχρι τώρα το ένα ελληνικό Σούπερ Πούμα που επιχειρεί στην περιοχή όπου βρίσκεται αυτή την ώρα Norman Atlantic. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες έχουν βελτιωθεί οι καιρικές συνθήκες, γεγονός που επιτρέπει και σε δεύτερο ελικόπτερο να αναλάβει δράση.

17:06 Προβληματισμό προκαλεί έγγραφο του Κέντρου Επιθεώρησης Πλοίων στην Πάτρα, το οποίο συντάχθηκε στις 19/12 μετά από έλεγχο που έγινε στο Norman Atlantic.

Σύμφωνα με το έγγραφο γίνονται επισημάνσεις για:

- Τα σωστικά μέσα

- Τα σχέδια εκκένωσης

- Τα φώτα ανάγκης

- Την στεγανότητα στις πόρτες

Το έγγραφο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ όπως το παρουσίασε το newsit.gr:
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ