2015-01-05 17:20:14
Φωτογραφία για ΛΑΦΑΓΙΕΤ : ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΜΟΥ
Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ έχει συνηθίσει να είναι... "παγκίτης". Για την ακρίβεια, έχει αποδεχθεί τον ρόλο του και είναι ικανοποιημένος με αυτόν, όπως τόνισε μιλώντας στην Euroleague TV.

Αναλυτικά Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ ήταν στο πέρασμα των χρόνων ένας από τους καλύτερους γκαρντ της Euroleague. Εν τούτοις όμως, σπάνια ξεκινούσε ως βασικός στις ομάδες που αγωνιζόταν. Για την ακρίβεια, στα 54 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μόλις στα 17 εξ αυτών ήταν πενταδάτος. Ομοίως και στον Ολυμπιακό, όπου μετρά μόλις μία παρουσία στην πρώτη πεντάδα των ερυθρόλευκων.

Για να αποδεχθεί όμως τον ρόλο του "έκτου παίκτη" χρειάστηκε να περάσουν κάποια χρόνια και να βρεθεί στον δρόμο του ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς. "Αποδέχθηκα τον ρόλο μου πέρσι. Ο κόουτς μου είπε ότι η δεύτερη πεντάδα με χρειαζόταν περισσότερο γιατί είχε θέματα στο σκοράρισμα, οπότε το αποδέχθηκα πλήρως. Ήταν μία πρόκληση για μένα να βοηθάω την ομάδα και τους συμπαίκτες μου να γίνουν καλύτεροι", δήλωσε αρχικά ο Αμερικανός -με κροατικό διαβατήριο- πλεϊμέικερ.


Τί κερδίζει όμως με το να βλέπει τα πρώτα λεπτά του αγώνα από τον πάγκο; "Παρατηρώ την ταχύτητα του αγώνα. Μπορώ να δω πόσο γρήγορο είναι το παιχνίδι και να "διαβάσω" τί γίνεται σε αυτό", επισημαίνει, πριν τονίσει πως...

"είναι αλήθεια όμως πως δεν μπορείς να χαλαρώσεις. Δουλειά σου είναι να κρατήσεις τον ρυθμό της ομάδας αναλλοίωτο και να προσπαθείς αμυντικά για το καλύτερο".

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται μάλιστα, ο Όλιβερ Λαφαγιέτ είναι εκ των κορυφαίων σουτέρ τριών πόντων που διαθέτουν φέτος οι ερυθρόλευκοι. Δεν το λέμε εμείς, το λένε οι αριθμοί μιας και σουτάρει με 33.3% από τη γραμμή των 6μ75. Προσθέστε αυτό το στοιχείο στη γενικότερη δυσκολία που αντιμετωπίζει ένας "παγκίτης" (καταχρηστικός ο όρος) όταν μπαίνει στο παιχνίδι αφού "είναι δύσκολο να βρεις ρυθμό γιατί η ομάδα παίζει ήδη σε μία συγκεκριμένη ταχύτητα. Η μπάλα γυρνάει διαρκώς. Στην άμυνα τα πράγματα είναι πιο απλά".

Πριν ολοκληρώσει όσα είχε να πει, στάθηκε στο πνευματικό κομμάτι της δουλειάς του: "Πρέπει να είσαι διαρκώς συγκεντρωμένος. Αν η δουλειά σου είναι να σταματήσεις τον αντίπαλο στην άμυνα, πρέπει να το έχεις διαρκώς στο μυαλό σου".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ