2015-01-19 23:59:36
Φωτογραφία για Γερμανία - 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του ρατσισμού
Περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές κατά του ρατσισμού κατέβηκαν το βράδυ στους... δρόμους πολλών πόλεων της Γερμανίας, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο αντιισλαμικό κίνημα Pegida, το οποίο αναγκάστηκε να ακυρώσει τη σημερινή του διαδήλωση στη Δρέσδη εξαιτίας των φόβων για τρομοκρατικό χτύπημα.

Στο Μόναχο, όπου η κινητοποίηση κατά του Pegida («Ευρωπαίοι Πατριώτες εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης») είναι μεγάλη εδώ και αρκετές εβδομάδες, περίπου 10.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία για να υπερασπιστούν μια ανεκτική Γερμανία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκανε η αστυνομία, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο Βούρτσμπουργκ και τη Νυρεμβέργη, δύο άλλες πόλεις της Βαυαρίας, περίπου 1.000 άνθρωποι πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανάλογες πορείες πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο και το Ντίσελντορφ, ενώ στο Μαγδεμβούργο κατέβηκαν στο δρόμο περίπου 6.000 άνθρωποι.

Στη Δρέσδη το αντιισλαμικό κίνημα Pegida ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι επιθυμεί να πραγματοποιήσει νέες διαδηλώσεις μετά την απαγόρευση της σημερινής συγκέντρωσης από την αστυνομία εξαιτίας ενός «συγκεκριμένου τρομοκρατικού κινδύνου».

Η Pegida διευκρίνισε ότι επρόκειτο για μία «απειλή εναντίον της ζωής» του Λουτς Μπάχμαν, ενός εκ των προσώπων που οργανώνουν τις διαδηλώσεις, ο οποίος εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του Τύπου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βολές για...κλάματα!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βολές για...κλάματα!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ